Arkiverar ni?

En fråga förresten, medan jag lägger till länkar och snokar runt bland widgets:arna, arkiverar ni era blogginlägg på något sätt, offline alltså? Om det otänkbara skulle hända och alltihop skulle krascha, skulle ni ha något kvar då? Hur gör ni? Kopierar in i Word eller något mer avancerat?

18 tankar på “Arkiverar ni?

 1. Bra fråga! För mig känns det jätteviktigt, så jag använder ett plugin i WordPress för databasbackup som automatiskt körs regelbundet och mejlar filen till mig. Jag sparar även lite då och då kopior av databasbackupsfilen på min hårddisk (som i sin tur körs backup mot en extern hårddisk). Jag har däremot inget utskrivet på papper eller så.

  • Oj, det där lät proffsigt! Jag har typ något smått sparat i Word, men vi talar sex års blogginlägg (varav minst tre år väldigt aktiva), så det skulle verkligen vara bra med något smidigare system!

 2. Här syns tydligt att jag är nybörjare i de här bloggkretsarna- har inte ens tänkt på vad som skulle hända om allt skulle krascha. Måste ta mej ett snack med min datornörd till man…

  • Behändigt med datanörd! 🙂 Tja, på våren fick ju Blogger något problem och man kunde inte logga in och några inlägg försvann tillfälligt. Då blev man allt lite skraj!

 3. Jag har aldrig haft probem med blogger, snarare tvärtom. När jag skaffade G+ lades det upp 95 bilder från en gammal nedstängd blogg som jag inte själv sparat någonstans, ytterst spännande…

 4. Precis som ”Oanade Sidor” har jag ett plugin i WordPress som mailar en backup med jämna mellanrum. Skönt att slippa komma ihåg att göra en backup själv 🙂

 5. Oj, detta var ju intressant! Jag gör ingenting och tror jag ska fundera på det hela … skriva gärna om du bestämmer dig för något alternativ – jag är helt okunnig på sånt!

 6. Jag har funderat på det men tycker det är lite meckigt att kopiera allt i word + att kommentarerna inte kommer med.
  Hittar du ngt bra, enkelt sätt….hojta till!! =)

 7. Jag gör absolut ingenting, vilket gör att jag blir blek och skakig varenda gång det är något fel med Blogger, för jag har faktiskt varit med om att ha en blogg där bloggplatformen kraschade. Min första blogg var på bloggspot.se och efter 2,5 månads bloggande så möttes jag av ett meddelande om att min blogg (samt alla andra bloggar som fanns på bloggspot.se) var borta för alltid. Trots det så har jag inte lärt mig någonting…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s