Barnet som försvann

Deceptions av Rebecca Frayn XXX½
Julian bor ihop med Annie som har två barn, Dan och Rachel. Barnens pappa är död men Julian kommer rätt bra överens med Rachel, den yngre av barnen. Med Dan är det lite struligare. Så en dag försvinner Dan, 12 år, på väg hem från skolan, och familjelivet slås i spillror. Annie gråter och blir allt mer apatisk och Rachel undrar när storebror ska komma hem igen. Annie köper presenter åt Dan, till födelsedagen och till jul, men polisen har inte ett spår.

Vilket grymt öde, att inte veta vad som har hänt ens närmaste! Att inte kunna sörja och gå vidare, utan att leva där med en gnutta av hopp medan resten av omvärlden tycker att du är lite tokig. Att boken är berättad ur Julians perspektiv ger den enligt min mening ett lyft, man känner mamma Annies sorg men också Julians frustration över ett förhållande som bleknar bort i skuggan av den frånvarande sonen. Precis som Enligt O har jag dock svårt att begripa mig på varför kapitlen går i omvänd ordning, som en nedräkning mot… vadå?

3 tankar på “Barnet som försvann

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s