ViLäser läser Bokbabbel

I slutet av veckan damp ViLäser ner i postlådan, och jag kastade mig som vanligt över den. På sidan 12 stötte jag på bekanta bokrelaterade grejer: Novel Teas samt bokarmband som jag själv bloggat om här och här. Däremot fanns det inte minsta lilla hänvisning till Bokbabbel eller ens ett omnämnande om att det är bokbloggosfären som inspirerat till dessa notiser. Hmpf. I bloggosfären är det kutym att länka till ursprungskällan, och det borde väl sannerligen gälla för tryckta tidningar också? Missförstå mig inte, jag är glad och stolt över att någon på ViLäser läser Bokbabbel, men i så fall behöver de väl inte hyckla med det?

14 tankar på “ViLäser läser Bokbabbel

 1. Konstigt för annars brukar de vara noga med att skriva ut ifall ngt de använt kommer från en blogg. Jag vet 2-3 bloggar som blivit omnämnda.
  Sommarvikarier kanske?? 😉

  • Ja, jag blev förvånad men när det här diskuterades på Twitter konstaterade Bokomaten att de skrivit om tygpåsar hon bloggat om utan att nämna hennes blogg… Förvånande!

 2. Jättetråkigt om det förhåller sig så som du skriver. Jag har tyvärr egna dåliga erfarenheter av att pappersmedia ofta är dåliga på att både ge cred åt bloggar, och att skriva ut länka till bloggar, till och med när en artikel delvis handlar om bloggen i fråga.

 3. Men de kan ju hittat själva? Det var inga nyheter för mig och inte alls svårt att hitta om man är har bokrelaterat intresse.

  • Det är naturligtvis inte omöjligt, men som jag skrev åt Amy så hade åtminstone Bokomaten råkat ut för något liknande. Möjligt men lite osannolikt kanske

   • Ledsen men inget av det ni nämner är för mig svårt att hitta och jag tror inte ni är ensamma om att känna till de här sidorna. Bara menar du kan ragga ned då jag tror redaktörer kan googla själva.

    • Fast ärligt talat Emelie hur många googlar på ”bokarmband” eller ”bokte” ??? Det gjorde iaf inte jag innan jag läste om det på just den här bloggen för ett tag sen.
     Å är det verkligen en tillfällighet att sidan de länkar till är densamma som bokbabbel gjorde? Om armbanden alltså. Det finns ju säkert ett tiotal andra….

     Du kanske jobbar på ViLäser? 😉

     • Naturligtvis tror jag inte att jag var den enda att känna till grejerna, men att jag bloggade om dem medan ViLäser höll på att fixa det nuvarande numret var ju onekligen ett stort sammanträffande…!

 4. Hmmm. Jag reagerade inte på det när jag läste tidningen, men när jag läste det här inlägget kollade jag i tidningen igen. Åtminstone är det LITE skumt. Kanske du får en kommentar av dem angående det här.

 5. Pingback: Om att glädjas över det lilla | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s