Vi måste prata om knullkudden

Minns ni purjolöks- och disktrasekampanjen när Tim Davys bok Amberville gavs ut? Det var den första bok som jag reagerade på att marknadsfördes tillsammans med något annat. Så var det visst någon Kallentoft-deckare som kom i en ”äkta” bevispåse och det senaste i raden är knullkudden från Pocketförlaget.

Det är knepigt detta. Ja, jag är intresserad av marknadsföring och ja, jag tycker det är trevligt att även böcker anses vara ”värdiga” att marknadsföras lite speciellt, men samtidigt kan jag känna en viss aversion mot hela grejen. Det är ju boken man ska tycka om, inte det smålustiga dynvaret. Sedan kan man ytterligare lägga till aspekten att det ju är bloggare och recensenter som får ta del av dessa extraprylar, inte de vanliga läsarna som på riktigt betalar för boken. Även det känns snedvridet, och kan av den som vill läggas som brasved på bålet som rasar mot köpta bloggare. Tudelningen i mig är alltså total, ty jag älskar min fina Cirkeln-tygpåse och jag tyckte det var lite kul när Döden på en blek häst kom invirad i svart sammet tillsammans med en liten flaska liljekonvaljdoft.
Vad tycker #boblmaf?

6 tankar på “Vi måste prata om knullkudden

  1. Svårt, jag har ännu inte stött på något sådant här personligen. Det är som du säger kul med lite marknadsföring, men kanske att den ska gå till de första som tex förhandsbeställer i stället för till recensenter?

  2. Hehe, ja purjo och tändare med citat fick jag hem innan de släppte mjukdjursboken Amberville. Därefter har jag varit förskonad från liknande marknadsföringskampanjer.

    Med risk för att avslöja min okunskap, men vad/vem är #boblmaf ?

    • ”Förskonad” säger du, så då gillar du det alltså inte tänker jag?

      #boblmaf är hashtaggen vi bokbloggare på Twitter använder när vi diskuterar böcker – eller oftast något helt annat såsom rosévin, nagellack och melon-sallad 😀 En förkortning av bokbloggarmaffian helt enkelt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s