”Sommarhuset” – en sågning

Sommarhuset av Anna Fredriksson XX½
Evas, Anders och Majas mamma har oväntat dött. De tre syskonen träffas på begravningen, nästan främlingar för varandra. När arvet ska skiftas visar det sig att alla tre har ärvt mammans sommarhus ute i skärgården – sommarhuset som Eva bott på och restauerat tillsammans med mamman. Eva vill behålla sitt sommarparadis medan syskonen vill sälja. Eva flyr ut till sommarhuset, men snart dyker syskonen med familjer upp med buller och bång, ”för att fixa upp inför försäljningen”.
Ja, det lät ju trevligt och lite lättsamt, med en sliten sommarvilla och tidiga morgondopp. Lite beach house-litt, även om det är svensk och inte amerikansk kust det är frågan om. Tyvärr blir jag bara irriterad. På de buffliga syskonen, men även på Eva som bara drar sig tillbaka och inte alls anstränger sig för att att vara social eller kommunicera. På att författaren låter människor komma och gå bara när de har en roll att spela, för att sedan låta dem försvinna i dunklet igen. För att det tjatas och gnatas och alla är helt oresonliga fram till de sista typ tio sidorna. För att jag hade förväntningar som inte infriades.

4 tankar på “”Sommarhuset” – en sågning

  1. Men du kan väl inte såga och sedan sätta en trea i betyg? Jag lovar dig en riktig sågning senare idag, men av en annan bok. Sommarhuset står dock på tur att läsas, ska bli kul att se om jag håller med dig eller de som hyllar…

    • Full bokhylla twittrade samma sak och ni har lite rätt. Miljön höjde betyget, och jag är dålig på att ge extrema betyg, men jag upptäckte också att jag betygsatt den 2,5 i min läsdagbok så jag ska ändra till det också här på bloggen!
      Heh, alla andra verkar ju ha gillat ja 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s