Mera Mo, tack!

Hanging Hill av Mo Hayder XXXX
Zoë är polis, kör motorcykel och låter inte män komma henne inpå livet. Sally är den sedermera lämnade hemmafrun med en tonårsdotter. Zoë och Sally är systrar, men på grund av en obehaglig händelse i barndomen hälsar de knappt på varandra trots att de bor i samma stad. Tills deras öden åter möts då en av Sallys dotters skolkompisar hittas brutalt mördad och Zoë är en av de poliser som tar sig an fallet. Systrarnas berättelser löper parallellt där de kämpar på varsitt håll – Sally försöker dryga ut den sinande hushållskassan genom att städa svart hos en minst sagt osympatisk typ.

Skeva karaktärer, spännande mordgåta (varning dock för fräck cliffhanger!), allmänt mörk känsla i brittiska miljöer – allt passar de bokbabbelska preferenserna väldigt bra. Hanging Hill är Mo Hayders fjärde (och nyaste) fristående thriller och jag har definitivt fått upp ögonen för hennes(!) författarskap. Till näst ska jag ge mig på Birdman, första delen i Hayders Jack Caffery-serie. Feuerzeug verkar i alla fall vara förtjust.

7 tankar på “Mera Mo, tack!

    • Ja usch, Fågelmannen verkar sannerligen inte vara något man ska läsa före läggdags 😛 Har beställt Tokyo på svenska då jag inte hittade den på engelska till Kindle och den fanns i billig svensk pocket

  1. Alltså, den där cliffhangern är inte nådig! Vet inte om jag ska bli arg eller imponerad. Både och, kanske? Men, jo, Mo är bra. Så bra att jag skulle vilja placera henne i toppskiktet av brittiska deckardamer.

    • Ja usch, det är nog väldigt fräckt fastän det var snyggt gjort! Har iofs inte läst såååå många brittiska deckardamer (konstigt!), men hon är onekligen väldigt bra

  2. Pingback: Vidriga mord och en (mentalt) ärrad polis | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s