Dekadent aka-porr

The Lessons av Naomi Alderman XXX½
James börjar studera fysik vid Oxford, detta mytomspunna lärosäte som han drömt om och hans storasyster pratat om. Men det blir inte riktigt som han tänkt sig. Det är svårt att gå från att ha varit bäst i klassen till att vara omgiven av en massa andra smarta människor. James har också svårt att hitta vänner, ett sammanhang han känner sig hemma i. Tills han träffar den stenrike Mark och hans gäng. Snart flyttar alla sex på ett väldigt Okänt offer-aktigt sätt ut till ett stort hus där det blir dekadenta fester och för James del även ett förhållande med den lojala Jess.
Trots att jag älskade scenerna med det dekadenta husboendet i Tana Frenchs Okänt offer, lyfter The Lessons för mig först halvvägs in i boken då vännerna flyttar ut ur huset och börjar sina egna liv. Det är då livet gör sig påmint, och den en gång så tighta kamratgruppen måste ompröva sina lojaliteter och fundera över varför de egentligen umgicks. Mark snurrar vidare längs sin destruktiva väg och James svansar efter. Han är smart James, och tänker en hel del, men ändå får han hundvalpstendenser kring både Mark och Jess (trots att sistnämnda egentligen är en väldigt lojal och/eller uppoffrande människa). Intressant det där.

8 tankar på “Dekadent aka-porr

  1. Åh, jag längtar tills du helt självklart och insatt kan börja peppra dina akaporr-recensioner med DHH-referenser! Hur går det förresten? (Ingen press eller så!) 😉

    Och ja, visst är det intressant hur en så smart människa ändå kan vara så hundvalpsliknande trogen, in absurdum?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s