Tisdagstankar i ett bokmalshuvud

1. Läser de sista tiotals sidorna i Det är så logiskt att alla fattar utom du (mer om den senare) och tänker – såklart! – redan på vilken bok jag ska läsa till näst.
2. Klappar mig själv på axeln över att jag blivit såpass mycket friskare att jag åtminstone orkar läsa lite igen.
3. Slänger ut lite bokfunderingar åt #boblmaf på Facebook. Goodman, Grossman eller något helt annat, det är frågan.
4. Åh, en skattjaktsscen i Det är så logiskt…! Blir genast lite sugen på Dash and Lily’s Book of Dares som tydligen helt och hållet bygger på en sådan skattjakt. Och med Moleskines. Ooof gillade också.
5. Sidospår: märkte ni att Ooof numera ska bloggaden här kollektivbloggen? Jag blev lite förvånad faktiskt.
6. Nä, Dash and Lily… blir nog lite för julig, nu är det nog höstkänslan jag vill ha tag på! ”Tjocka, välskrivna, atmosfäriska” böcker, ni vet!
7. Twitter-frågar Goodman-experten Helena om vilken av de Goodman-böcker jag har hemma i bokhyllan som är höstigare, The Lake of Dead Languages eller The Ghost Orchid. ”Helt klart The Lake…” blir svaret.
8. En annan Helena blandar sig i vår diskussion (en av de fina sakerna med Twitter är just att sådant där inblandande uppmuntras och uppskattas!) och håller med om att The Lake… är väldigt höstig.
9. Plockar ut The Lake of Dead Languages ur bokhyllan och en trygg Ätten Morland-doftande papperswhiff når min tillfälligt otäppta näsa (länge leve nässprayen!). Det bådar gott!
10. På första sidan läser jag ”[…] or the lake in fall, its surface stitched into a quilt of red and gold” och kraxar fram ett hest Åh!
11. Funderar över ifall jag ska våga publicera den här något svamliga inblicken i min (OBS förkylningspåverkade!) hjärna innan jag åter intar ryggläge under filten för att insupa mera Goodmansk höststämning.
12. Är wild and crazy och klickar ”Publicera”.

20 tankar på “Tisdagstankar i ett bokmalshuvud

  1. Tur att du är wild and crazy! Och vad kul att du följde Helenornas råd och plockade ner The Lake of Dead Languages från hyllan! Den är starkast i sina miljöbeskrivningar; som deckare är den lite för förutsägbar. Men åh, klar, kall sjö vid en höstig internatskola!

    • Ska helt klart bejaka min crazy (eeh) sida i fortsättningen! Ja, det var ju höstromantiserandet jag var ute efter, hade jag haft galna thrillercravings hade jag kanske slagit till och klickat hem den där jäkla Barclayn 😉 Yes, gimme some aka-porr och svalt sjövatten!

  2. Helt rätt val, både att välja The lake… som höstläsning och att publicera inlägget 🙂 Jag blandar mig gärna i fler gånger, det är ju för en god sak…

  3. Emedan jag helt stämmer in i din tidigare beskrivning av hur inte-som-man-tänker-sig-när-man-är-frisk det är att vara sjuk börjar jag nu misstänka att du är inne i den alltför korta fasen då det faktiskt är uthärdligt, ja nästan njutbart. Tyvärr brukar den snabbt övergå i dåligt samvete för att man ligger och latar sig och det är så man vet att man är frisk. Fick man inte den signalen finns det ju en risk att man skulle vara förkyld för evigt… Krya på dig!

    • Är förvisso mer levande än död nu ja, men efter att jag suttit upprätt och skrivit det här långa inlägget med cirka hundra länkar var jag helt matt. Note to self: när bloggande känns som en fysisk ansträngning är du nog inte frisk ännu..!

  4. N:o 6. Aha, blev du förvånad? Ja, det kan man bli. Men jag har verkligen längtat efter att få blogga på en blogg med flera skribenter. Kolla nu min nya mejl-adress. ooof:et ger jag aldrig upp, det är boken jag flyttar.

  5. Pingback: Carol Goodman & Lee Carroll | Bokbabbel

  6. Pingback: Rätt bok i rätt tid | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s