Klick klick klick eller What just happened?

Så här var det. Jag satt hemma igår och filade på en recension i all sköns ro. Gladdes åt nyheten att båda mina musikaliska husgudinnor –  Ane Brun och Melissa Horn vill säga – ger ut en ny skiva i september. Pausade således i recensionsskrivandet för att surfa till CDON och, som den tant jag är, förhandsbeställa riktiga CD-skivor. Men efter det vet jag inte riktigt vad som hände. Fingrarna liksom slant på MacBookens touchpad och plötsligt befann jag mig på en bekant sida och texten ”Thank you for your order” blinkade mot mig. Hjälp!, tänkte jag och klickade skamset bort webbfönstret till vad jag trodde var mitt Word-dokument med den där recensionen. Men nähe, tydligen var det Amazon, och har Kindle gottar sig nu åt Among Others (Jo Weldon) och The Donor (Helen Fitzgerald) medan Carol Goodman, Caitlin Moran och Lucy Knisley tar den längre vägen och är på väg mot min bokhylla i en kartong. Eeeh, hoppsan liksom…

Och så en liten hälsning till Finsalongen, jag gillar verkligen min Kindle då den är så behändig (+ rymmer 3000 böcker vilket vårt hem inte gör), men nej, bokkänslan ersätter den inte! Ej heller blir den särskilt upphetsande på foto trots applicerat glitterfilter.

14 tankar på “Klick klick klick eller What just happened?

 1. Det är ett väldigt vanligt problem det där. Det måste vara något fel hos nätbokhandlarna, det är ju alldeles för lätt att råka slinta med fingret och så har man plötsligt tio böcker på väg hem… Vilket är ungefär vad jag har för tillfället, men jag skyller på att det rör sig om kurslitteratur. 🙂

  • Ja de har nog inte tillräckligt många ”Är du säker på att du vill spontanshoppa den här beställningen?”-mellansteg 😉 Mm, med din härliga kurs så fick du ju beställa allt möjligt kul!

   • Haha, det vore kanske rätt bra för oss abibliofober med något slags inställning hos nätbokhandeln så att vi var tvungna att genomgå en lång utfrågning innan beställningen blev godkänd. Med frågor som:
    Har inte du 73 olästa böcker i bokhyllan redan?
    Du gjorde ju en beställning från oss förra veckan, har du redan läst ut alla de böckerna?
    Är du helt säker på att du vill köpa en till bok av den här författaren, du tyckte ju faktiskt att hennes förra bok var ganska dålig?
    🙂

 2. Nämen, så det kan gå! Tror och hoppas att du kommer att trivas utmärkt i ovan nämnda damers sällskap (vem/hurdan är Lucy Knisley?). Caitlin Moran har ett väldigt roligt – och avväpnande – kapitel om bröllop som kanske kan ta udden på den värsta nervositeten…

  Vilken/vilka Carol Goodman förresten?

  PS: Förbeställda skivor ftw!

  • Åh, bara det där med bröllopskapitlet gör ju att det känns bättre nu! 🙂 Lucy Knisley har skrivit/tecknat en graphic novel om en resa till Paris, har nätpetat på den hur länge som helst nu och nu var den rätt förmånlig på Book Dep.
   Goodman: Drowning Tree och The Seduction of Water, de fanns inte som Kindle-version men jag tror annars också att klassiska Goodman-böcker gör sig bäst i pappersform. Ville se till att jag har dem i hyllan eftersom de var rätt gamla utgåvor (undanflykter undanflykter…). Goodman känns som en författare jag vill äga och ta till när det kniper!

   P.S. Ja, tänkte på dig och ditt Jayhawks-inlägg 🙂 Plötsligt är jag septemberpepp p.g.a. musik och inte böcker, det är VÄLDIGT ovanligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s