Film är bäst på bok

… men visst vill man gärna se filmen också! För tillfället finns det en drös bokfavoriter som är mer eller mindre bioaktuella.

– One Day. Den titeln kräver knappast någon längre presentation. Premiär i oktober, pepp!
 The Help. Mycket bra och intressant bok som jag är nyfiken på hur den har omvandlats till filmformat. Filmplanschen ser lite för glad ut för att stämma ihop med min bild av boken, men ska definitivt se den här också! Premiär i oktober.
– Jag saknar dig. Baserad på Peter Pohls gråtfest till ungdomsbok Jag saknar dig, jag saknar dig. Hade Sverigepremiär i fredags och jag håller tummarna för att den skulle hitta hit till Finland också.
– Tordyveln flyger i skymningen. Min barndomsfavorit som jag fortfarande läser om då och då. Förra veckan kom den glada nyheten om att boken ska filmatiseras, så den är inte direkt bioaktuell ännu. Men förhandspeppen är stor hos mig och många andra!
– Bubblare: Breaking Dawn. Hör inte till kategorin ”bokfavoriter” och det är stor skämskuddevarning på att se dessa filmer om de glittrande vampyrerna. Men i fyran händer det ju en hel del grejer (jag säger bara ”söndrig säng”!) och jag måste nog se (även) denna film. Producenterna gör en Harry Potter och delar upp den avslutande boken/filmen i två delar. Den första delen har premiär i november, tvåan någon gång under 2012.

P.S. Bloggrubriken är såklart snodd från Pocket Shops finurliga plastpåse.

17 tankar på “Film är bäst på bok

  • Har faktiskt inte sett trailern men jag minns att Ellen bloggade att hon sett den och att den gjort till mera feel good än boken. Tyvärr!

   Fin bild på dig förresten! Och många Ninor i namnet 🙂

 1. Fast är det verkligen skämskuddevarning på Twilight-filmerna? Jag gillar dem (både bok och film) och går helt upp i fjortishypen! Men smaken är ju bekant som baken 😉

  Jag brukar vilja se ”bokfilmer” även om de för det mesta är bäst som bok – just för att kunna avgöra skillnaderna…

  • Att jag läst böckerna och sett filmera tyder ju på att även jag gått upp i fjortishypen, men det är kanske inte det jag är mest stolt över i mitt liv 😉

   Ja, även jag blir ju nyfiken på hur de har omvandlat formatet, så ser nog så gott som alltid filmen också

 2. Har läst alla utom den sista. Det ska bli lite spännande… Sällan som filmen lever upp till boken, men det har faktiskt hänt! (har nått exempel på då filmen till och med är bättre, men nu har jag glömt – typiskt!).

 3. Jag är väldigt skeptisk till Tordyveln… för i mitt tycke lyckas svensk filmindustri förstöra det mesta. Med några få undantag naturligtvis och det kan ju bli ett av de lyckade undantag som bekräftar regeln.

  • Det har du rätt i, och den verkar vara rätt annorlunda uppbyggd, iaf blev jag helt sur när filmrecensenten inför en filmfestival hade avslöjat bokslutet sådär bara. Men som sagt, eventuellt är filmen annorlunda uppbyggd. Den ska jag absolut se!

 4. Vet inte om jag vågar se en filmatisering av Tordyveln … Läste den för mina barn förra sommaren som var mycket förbryllade över det här med telefonsamtalen. Inte för mystiken, utan för att telefonen stod på ett och samma ställe och hade ringskiva.

  Beträffande One Day tycker jag att castingen känns lite konstig. I mitt huvud HELT FEL skådisar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s