Möt mig i Ezzz…tepona

Möt mig i Estepona av Åke Edwardson XX+
Men Åke! Vad är detta? Det ska erkännas att jag läste din kommissarie Winter-serie med mina rosa Göteborgsmiljö-glasögon på, men det var inte bara miljön som intresserade mig i dem. Nej, jag gillade Winter och deckarintrigen var för det mesta medryckande och bra även om du – helt naturligt – hade dina toppar och dalar. Jag var lite besviken då du lämnade deckargenren för Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem, och var därför glad över att du hittat tillbaka till genren med Möt mig i Estepona. Tills jag började läsa den vill säga.
Peter till exempel, din huvudperson. Jag känner inget för honom, trots att det börjar hända honom obehagliga saker. Han vrider sig som en mask så att jag inte får något grepp om honom. Och Rita, hans hustru, som tycker att alltihop verkar konstigt men knappt ifrågasätter någonting utan bara följer med Peter till Estepona där han är borta hela dagarna – vem reagerar så? Dessutom tycker jag att intrycket blir hafsigt, det hoppar mellan styckena och slutet blir alldeles för pang-pang för att jag ska uppskatta det. Nej Åke, det här var verkligen en besvikelse.
Rec.ex. från Leopard förlag.

9 thoughts on “Möt mig i Ezzz…tepona

  1. Ping: Återuppstånden Winter | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s