Fredagsenkät

Vad ska du läsa i helgen?
Mina författarutbildningskollegers texter. Svenskfinlands skönlitterära hopp! 😉
Hur ser den perfekta lässtunden ut?
Jag + bra bok + soffa + tända ljus + popcorn + rödvin
Din bästa lässtund förra veckan?
Om det syftas på veckan som nu lider mot sitt slut så har det varit k(r)asst med lästid. Men jag var väldigt bokmaligt glad på torsdagen då jag hämtade hem Moderspassion från biblioteket och fick unboxa tre recensionsexemplar.
Hur många timmar i veckan tillbringar du egentligen i böckernas värld?
Nå, nu jobbar jag ju med böcker så det blir ju rätt många. Plus att jag tänker på böcker även när jag inte har en i handen. Men slå ut en 10-15 böcker på en månad (och räkna med snabb lästakt) så har ni väl ett medeltal.
Var läser du aldrig?
I bastun.
Vad läser du aldrig?
Sportsidorna i tidningen. Eller de där faktaböckerna jag ibland köper hem för att förkovra mig med. Världsfrånvänd FTW!
Vilken är din favoritbokhandel?
Att jag gillar min nuvarande arbetsplats etablerades ju för länge sedan. I övrigt är jag en trogen kund på Adlibris och post-Kindle även på Amazon.
Du får 300 kronor att handla böcker för. Vad köper du?
Kronor! Åh, det betyder väl att jag är på besök i Sverige, hurra! Troligen klickar jag hem nyaste Linwood Barclay-boken och annat smått och gott som fyller min önskelista på Amazon.
Vilken aktuell bok skulle du inte läsa ens om du fick den gratis?
Nå, nu ska vi inte dissa böcker sådär, men exempelvis LCHF för kvinnor låter inte direkt som något jag skulle kasta mig över.
Vilken ännu ej utkommen bok längtar du mest efter just nu?
Trots att jag sett framemot hösten blickar jag redan lite grann mot våren. I februari-maj utlovas det nämligen nya böcker av älsklingarna Elizabeth Hand, Åsa Larsson, Tana French och Gillian Flynn. P-E-P-P-E-N!

15 tankar på “Fredagsenkät

  1. Kul lista. Själv sitter jag och surar för att jag missade min Kindle-leverans med 20 minuter, så jag får vänta tills på måndag med att leka. Sjukt snabb leverans. Beställde tisdag natt, kom fram fredag vid halv ett! Nu tänkte jag fira in helgen med rödvin. Trevlig helg!

  2. Pingback: Fredagsenkät « Dark Places

  3. Pingback: Fredagsenkät | Nathalie T

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s