7-6-5…!

En vecka kvar till bröllopet! Vad läser man den veckan? (I alla fall inte sidan där bilden är hämtad ifrån, full av härliga idéer för bokteman till bröllop. Lite sent att börja ändra sig nu..!) Men böcker alltså! Kanske något überuppslukande som låter en vila från funderingar om servettvikningar? Något lätt och icke-krävande eftersom man ändå är rätt trött och disträ? Något alldeles fantastiskt som sveper in veckan i ett ännu mer rosafärgat skimmer? Något man kan diskutera med gästerna på bröllopet?

Det är många bokbloggare som har gift sig i år, vad säger ni, Bokhore-Jessica, Bokomaten och What You Readin? Och ni andra?

13 tankar på “7-6-5…!

  1. Nu är jag inte gift, men när jag är stressad, trött eller upptagen med annat tar jag en så ”snäll” bok som möjligt. Som inte kräver så mycket av mig.

  2. Jag tycker det är många över lag som gift sig i år. Bokbloggare, vänner osv. Själv lär jag inte bli gift än på ett tag. Åtminstone inte i år 😉

  3. Du ska iaf inte läsa böcker om olyckliga äktenskap och elände! Läs något lustfyllt, men spar de bästa till smekmånaden/veckan! Nu är det tre år sedan jag själv gifte mig, men jag minns att dagarna efteråt var iaf jag så full av intryck att bearbeta att tyngre litteratur icke gjorde sig besvär.

  4. Helt på a-los linje, dagarna efteråt behöver man något lättsamt. Veckan innan får man nog läsa något som man är ok med att inte komma ihåg ett skvatt av efteråt. Gun-Britt Sundströms eminenta Maken kan du förresten vänta med ett år eller två 😉

  5. Du tänker helt rätt. När jag gifte mig i vintras (och dessutom var på en semesterresa) läste jag Sigrid Combüchens Spill och det var INTE rätt bok just då. Alldeles för allvarlig. Så jag läste nästan inte alls. Vilket kändes lite konstigt.

  6. Jag kan knappt minnas att jag läste något alls veckan innan jag gifte mig, jag var alldeles för stressad för det tror jag. Men jag tror att något efterlängtat som inte är någon måsteläsning passar bra, så att det fungerar bra som avslappning.

  7. Jag läste Denise Minas Paddy Meehanböcker dagarna före och efter mitt bröllop 2007. Det funkade perfekt: så pass uppslukande och spännande att de värsta bröllopsnerverna lade sig en smula. Jag tror alltså på välskrivna deckare, om du alls känner för att läsa. Det finns ju tillfällen i livet som man vill uppleva helt och hållet IRL…

  8. Tack för alla tips! Jag tror på något halv-uppslukande som jag dock ändå inte behöver minnas efteråt, om jag alls hinner läsa något den här veckan vill säga 🙂

  9. Är på Helenas linje, deckare är nog en bra väg. Spännande och bortkoppling från bröllopsnerverna och kanske inte något du behöver minnas hela livet. Om det inte är så att du faktiskt VILL minnas hela livet läste du… O kan minnas boken med värme. Själv var jag helt ur slag så minns inte riktigt vad jag läste längre.=) Förmodligen något med Italien-tema.=)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s