Please fasten your… läsfåtölj

Mina damer och herrar,

hoppas ni sitter väl förankrade i era läsfåtöljer med läsglasögonen på näsan, den eventuella katten i famnen och tékoppen rykande på bordet bredvid. Förhoppningsvis är era kalendrar tomma på program, och brevlådan och bibliotekskortet redo. För nu kommer de. Höstböckerna.

14 tankar på “Please fasten your… läsfåtölj

 1. Weee! Är det bara en höstvurmares fantasi, eller brukar höstböckerna vara bättre än de böcker som utkommer resten av året? Liksom tyngre, av större dignitet? Fast å andra sidan: våren 2012!

 2. Katten är på plats, telådan är välfylld och brillorna är även de redan på plats. Ska bara fixa läsbelysningen i vardagsrummet så är jag redo! Fattar inte hur folk INTE kan gilla höstrusket…

 3. Ja, jag är redo. Redan har rec-exen RASAT in och det är kanske lite därför som jag har bestämt mig för mitt stora köpstopp. För att stoppa stressen helt enkelt. Men gud så härliga höstböckerna är. Just nu läser jag Roberto Bolanos Amulett efter att ha avslutat Linda Boström Knausgårds Grand mal. Båda fina läsupplevelser och det är ändå bara början…!Håller med dig och Helena om att höstutgivningen är något alldeles extra. Men hur har ni redan hittat vårkatalogerna? Själv dreglar jag lite över vinterkatalogerna. Yum, yum!

  • Kul att höra att Grand Mal är bra! Vårkataligerna finns nog ännu inte, har bara snokat i nätbokhandlarna på vissa favvoförfattare!

   Och jo, det blir ju lite mycket på en gång efter en rätt rec.ex-tom sommar. På både gott och ont!

   • Ja, jag tycker du ska kasta dig över Grand mal snarast, det var verkligen en wow-upplevelse, åtminstone för mig. Jag blev lite förvånad, faktiskt.
    Exakt, rec.exen är på både gott och ont, men allra mest gott. Man har liksom massa fräscha böcker att kasta sig över. Efter Bolanos ”Amulett” tänkte jag till exempel läsa ”Augustenbad en sommar”. Sådan kvalitet. 🙂

    • Mm, fast den hade jag tyvärr lite svala känslor för. Tror jag sparar ”Grand mal” till efter bröllopet, för tillfället tror jag inte att jag kan processa så jättemycket ”djupt” 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s