Mississippi-mörker

Crooked Letter, Crooked Letter av Tom Franklin XXXX-
Mississippi, front porches, stillastående vatten. Där växer Larry Ott och Silas Jones upp, två pojkar med olika bakgrund – och hudfärg – men som ändå blir vänner. Ända tills en tonårsflicka från trakten försvinner spårlöst efter en date med Larry.
Parallellt med coming of age-berättelsen får man följa de vuxna Larry och Silas, den förstnämnde en enstöring med en vurm för Stephen King-romaner(!), den andra polis. Deras stigar korsas sällan, men så försvinner en flicka igen och Silas blir tvungen att misstänka sin forne barndomsvän.

Nu förstår jag att thriller-fobiker redan tänker att det här inte är något för dem, men stopp och belägg! Jag har inte ens kategorsierat den här boken som en thriller, den är snarare en roman som delvis råkar kretsa kring ett mord. Jag gillar verkligen boken, den småsömniga och något tragiska stämningen som vilar över småstaden och alla dess människoöden. Enstöringen Larry med sina bokklubbskataloger, Silas som inte är det oskyldiga lamm han först ter sig vara. Den något lakoniska berättarrösten. Läs!

He passed a clothing store that had gone so long without customers it’d briefly become a vintage clothing store without changing stock.

10 tankar på “Mississippi-mörker

  1. Åja!! Jag läser Crooked letter, crooked letter just nu. En tredjedel in i boken vill jag inte att den ska ta slut! Riktigt bra, måste jag säga. Allt jag gillar finns i den. Tänk vad det stora landet i väster har i författarväg, finfina Novels! Den ödesmättade stämningen gör sig ypperligt så här när hösten är i antågande, och när boken börjar är det ju också september.
    Fin blogg har du, förresten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s