Pocketsamvetet

Uff för det dåliga samvetet man (läs: jag) får när man upptäcker att böcker utkommit i pocket – böcker man alltså har som inbundna och olästa versioner hemma i bokhyllan. För tillfället är det pocketupplagorna av ”Freedom” (Franzén) och ”Ladies” (Hakelius) som pekar finger åt mig.

Känns det här igen eller är jag ensam om det dåliga samvetet?

16 tankar på “Pocketsamvetet

  1. Jag tycker också att det är lite jobbigt – att man har skaffat boken direkt den kommer ut för att man verkligen vill läsa den, och så hinner den komma ut i pocket innan man faktiskt gör det.

  2. Haha, jag är likadan. Oftast köper jag böcker i pocket, men då och då kommer det någon bok man bara måste ha NU, och så läser man den ändå inte förrens den kommer i pocket. Med svansen mellan benen är det bara att krypa till korset och erkänna att man lika gärna kunde väntat. Slösade pengar, om man så vill, då jag egentligen gillar formatet pocket bättre i alla fall. Så onödigt, tänker man och ser en titel som precis kommit ut och som jag BARA INTE KAN vänta på tills den kommer i pocket…

  3. Nja, dåligt samvete skulle jag väl inte kalla det. Mer ”meh! Jag kunde ju ha väntat och köpt pocketboken istället – så himla mycket lättare att bära på och står snyggare i bokhyllan (alla har samma höjd)!”. Så irro, ja, men dåligt samvete, nej. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s