Mödrar och hemligheter

Moderspassion av Majgull Axelsson XXX½
En ruskig storm drar in över Arvika och en grupp strandsatta personer samlas på vägkrogen Sallys Café och Restaurang utanför stan. Där finns vägkrogens nuvarande ägare Minna som bär på hemligheter från både då- och nutid. Anette som jobbar på restaurangen, Tyrone från räddningstjänsten, journalisten Ritva, den avdankade skådespelaren Marguerite och hennes odrägliga man Henrik. Allt medan regnet piskar ner tvingas den lilla omaka gruppen ty sig till varandra och som väntat uppstår spänningar då hemligheter plötsligt tränger upp till ytan.

Moderspassion börjar väldigt starkt och jag läser snabbt och ivrigt, vill läsa mer om den brokiga gruppen som tvingats samman på grund av vädrets makter. Jag tycker dock att boken i viss mån spårar ur (hej kopparängeln!) senast halvvägs, men eftersom Axelsson ändå är en så skicklig författare så blir mitt intryck av boken ändå gott. Mödraskapet är återigen ett genomgående tema i romanen, men vad gör väl det då Axelsson skildrar det så väl? Jag läser och tänker att jag minsann ska ta och utforska Axelssons författarskap ytterligare.

6 tankar på “Mödrar och hemligheter

  1. Jag gillar Axelsson väldigt mycket, men har inte läst Moderspassion än. Har heller inte läst Aprilhäxan än (som jag kanske är sist i Sverige med, men jag har läst tre andra böcker av henne. Långt borta från Nifelheim, Den jag aldrig var och Is och vatten, vatten och is. Vilka andra böcker har du läst och/eller vilka är du sugen på?

    • Har läst Aprilhäxan för länge sedan, men redan då kändes det som om jag var sist om att göra det. Is och vatten… tyckte jag väldigt mycket om, mm tvillingtema liksom! Så de andra får jag väl kolla baksidestexter på och bestämma utifrån det!

  2. Jag tror faktiskt jag väntar med den här boken. Jag är väldigt sugen men just nu känns det som det är väldigt mycket annat som också kommer som är intressant och ännu en modersskildring tror jag får vänta till jag kan relatera lite mer. Även om jag älskade Aprilhäxan och verkligen tycker om Axelssons språk. och med det sagt kommer jag säkert ändra mig om jag ser någon översvallande rec någonstans.=) ”Faran” av att hänga i bloggvärlden, man rycks så lätt med.;)

  3. Åh, jag tycker att du verkligen ska fortsätta utforska hennes författarskap! Har läst Aprilhäxan, Slumpvandring och Den jag aldrig var hittills och gillade dem alla (jag skrev ju dessutom min B-uppsats i litteraturvetenskap om Aprilhäxan…). Än så länge har jag inte ens läst is och vatten… Måste ta tag i det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s