The do:s and don’t:s of bokmässan

Om en vecka öppnas portarna till Bokmässan! Här kommer en lista på hur man ska – och inte ska – bete sig när man beger sig in i detta bokfrenzymecka.

DO…
– Häng upp rocken i garderoben. De få kronorna du betalar betalar tillbaka sig på momangen
– Ta med kontanter.
– Planera lite i förväg för att inte missa författarälsklingarna, men lämna rejält med tid för att bara strosa omkring och klappa på böcker
– Skippa kulturkoftan, det är varmt inne i mässhallarna. Leggings och klänning visade sig vara en hit
– Skippa även fåfängan. Bekväma skor och ryggsäck kanske inte känns snygga de första trettio minuterna, men de är hemligheten bakom att du kan  ut från mässan, inte rullas i rullstol
– Kom till författaruppträdandena nere på mässgolvet i god tid för att säkra en bra plats. Har du tur är dessutom pratet före något intressant!
DON’T…
– Stäm inte träff med någon med frasen ”Ja, vi ses väl i vimlet sedan”. Nej. Det gör ni inte. Mässområdet är stort och du går där med tiotusentals andra. Dessutom kommer du inte att höra din telefon p.g.a. allt sorl och för att du lassat en massa böcker ovanpå den
– Ta inte med dig en bok in(!). Ett radikalt uttalande, jag vet, men efter sisådär fyra minuter kommer du att stå där med minst en bok i handen i alla fall. Och i väntan på seminarierna kan du prata med människorna omkring dig, någon av dem är garanterat en bokbloggare
– Undvik inte bloggarna och bloggcafét som Vixxtoria gjorde förra året. Du får höra talas om det läääänge efteråt
– Lova inte din familj/dina vänner som inte följer med på mässan att ”du inte blir länge borta”. Det är en lögn

33 tankar på “The do:s and don’t:s of bokmässan

 1. Så talar en rutinerad mässare 🙂 Fan, vilka bra tips! Jag noterar, ser över väsksituationen och för över lite mer pengar till bankkontot.

 2. Just det, kontanter till garderoben! Bra där. *skriver upp*

  Men leggings och klänning alltså? Hm jag har inte så mycket klänning men jag ska fundera på detta. Hade tänkt ta mina slapparjeans med resår (som går så bra ihop med ALLA Converse) som jag har i två olika färger. Förra året hade jag kjol o tische, de funkade fint det med.

  Böcker tar man självklart inte med in, om det inte är någon utrotat utgåva man vill få signerad. Förra året tog jag med omslaget till ”Lilla stjärna” för signering, blev kallad originell av Ajvide.

 3. Meh, man måste ju ha något att läsa på bussen till mässan. Så jo, EN bok får kanske förlja med in.=) Förslagsvis pocket som ej väger mycket. För övrigt verkar det mest vara just ”vi ses i vimlet” som förekommer iår, inga vanliga bloggträffar som jag hört om. Så ”vi ses i vimlet, Fru Bokbabbel.”=)

 4. Usch vad roligt det låter. Jag åker till Göteborg och Borås (studiegrejs) några dagar efter att bokmässan har gått av stapeln. Hade inte möjlighet att vara ledig från jobbet så länge att jag skulle ha hunnit både till skolan och på mässan. ”Nästa år måste jag gå” har jag tänkt i flera år nu. Jag undrar verkligen när det där nästa året blir av 🙂

 5. Ta med eget mellanmål! Slippa stå i kö i första hungersuget och köpa schweindyr mässmat -ta med nötter, en banan, kanske en Risifrutti (och en sked!). Dock köper jag gärna mat på mässan, men första mellanmålet är gött att slippa shoppa.

  Och ta med vattenflarra. Fylld. 🙂

 6. Åh, tack för tips. Ser så mycket fram emot nästa helg! Vill ju ”ses i vimlet” och ”strosa runt” och allt det där, men inser att du har rätt. Har redan bokat upp mig på alldeles för mycket – för gu så mycket kul det finns. Lämnar motvilligt high-heelsen hemma och förser mig istället med klänning, ryggsäck och sneakers. (Kanske ändå smyger ned klackarna i ryggsäcken för glammiga releasefester…)

 7. Pingback: Veckan som gått. « Massor av ord…

 8. Pingback: Bokmässepepp del 10: Bokbabbel - enligt O

 9. Pingback: All viktig kunskap om bokmässan samlad på ett eminent ställe | Simona Ahrnstedt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s