Bokmässebonanza: Den perfekta presenten

Året var 2005 och Bokbabbel var en alldeles pinfärsk rosa blogg som var rätt ensam i den då betydligt mindre bloggosfären. Typen bakom Bokbabbel, yours truly, var en nybakad student som en dag i början av juni fick ett kuvert av pappa. Ett kuvert med ett kort där det stod att han och jag skulle åka till bokmässan i Göteborg några månader senare! En av de bästa presenter jag någonsin fått eftersom det var en total överraskning för mig, något jag inte kommit att tänka på att önska mig, men något som var så ”jag” som det bara kan vara. Nu var ju detta tiden före Facebook och Twitter, men oj vad många utropstecken min status hade fått ifall de hade funnits!
I september åkte vi sedan dit och trängdes med alla andra. Bongade författare, köpte en hel drös med böcker och gick omkring med stora ögon. En månad senare var det dags för Helsingfors bokmässa, dit gick vi också och var allmänt odrägliga då vi kommenterade allt med frasen ”Jamen i Göteborg så var det så här…”. Fint!
 
Detta är ett inlägg i en bloggstafett tillägnad Bok- och biblioteksmässan i Göteborg där följande bloggar deltar:

9 tankar på “Bokmässebonanza: Den perfekta presenten

  1. Pingback: Nattens äventyr « enligt O

    • Ojdå. Nej, det här var nog helt platoniskt bongande, lite som fågelskådning, mna ”bongar” sällsynta fåglar. Okej okej, tydligen en finlandism, om ens det, kanske mest någonslags Helsingforsslang..? Vågar dock påstå att människor i Finland skulle förstå vad jag menar!

        • Diskuterade detta med min man(!!) och ett vanligt ord för fågelskådare på finska är just lintubongari (lintu = fågel). Så helt klart härlett ur finskan, inte att undra på att du inte ”förstod”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s