Våren 2012, I welcome thee!

Ni som läser bokbloggar har säkert märkt av tendensen att inte så mycket leva i nuet som att blicka framåt. På gott och ont. Stekheta sommardagar drömmer man om septemberkrispigt höstmys och när höstregnet sedan piskar mot rutan tänker man på den där första vårdagen då man kan sitta ute och läsa. Läsa ja. För det är nog främst det som får de där bokbloggarna (mig själv inräknad) att se fram emot kommande årstider. För även om jag som bäst njuter av att tända ljus och krypa upp i soffan med bra (och mindre bra) böcker, kan jag inte låta bli att med glädje tänka lite på våren som kommer. Bokvåren alltså. Utan att SvB:s Vårens böcker-bibel ens utkommit ännu vågar jag redan utropa våren 2012 till Bästa Bokvåren Ever! Titta bara:

Januari börjar året, och öppnar starkt med bokbloggarmaffians mysdeckarälskling Elly Grifftiths. A Room Full of Bones heter den nya boken med den något fåniga taglinen ”You can bury the coffin but you can’t bury the secret”. Jag ser framemot att läsa om hur det ska gå med arkeolog-Ruth, Nelson och den lilla babyn, och förutspår kollektivt saltängstwittrande några dagar inpå det nya året! Läs mer om t.ex. baksidesbeskrivningen hos Helena!
På nordiskt håll får vi läsa Jo Nesbös Gengångare på svenska, vilket definitivt innebär en högtidsstund i den bokbabbelska kalendern!

Februari kommer näst, och vem hittar vi där om inte Elizabeth Hand! Efter att ha blivit totalknockad av både språk och intrig i Generation Loss välkomnar jag en ny Hand-bok – där Cass Neary återigen ses i huvudrollen – med öppna armar! Available Dark är titeln ni ska lägga på minnet.

Marsch mot mars! Tycker mig ha hört Boktoka twittra om att Åsa Larssons uppskjutna och mycket efterlängtade Till offer åt Molok skulle utkomma nu. Hittar ingen info på förlagets hemsida, men på Adlibris står det mars. Vi håller tummarna för det! En annan bok jag verkligen ser fram emot är fortsättningen på den av mig lovebombade Delirium, nämligen Pandemonium, redan högt uppe på Kindle-önskelista (älska när böcker utkommer i Kindle-version direkt!). Det går att läsa lite om boken här, men gör inte det ifall ni inte redan läst ettan (det måste ni göra förresten!).

April har bara knoppar i håret, än så länge inga überefterlängtade böcker som utkommer i den månaden. Fast kanske lika bra med en liten andningspaus för själen (och plånboken…!), för efter april är det dags för…

… en hejdundrade maj! Den irländska deckardrottningen Tana French fjärde bok Broken Harbour skulle utkomma i augusti detta år, sedan blev den uppskjuten till mars. När jag nu kollar upp den på Book Depository verkar den vara uppskjuten till slutet av maj, oh nein! Den 24:e maj är det som gäller alltså, och den dagen kan ni redan färdigt märka som en högtidsdag i kalendern, ety det är också dagen då Gillian Flynns tredje thriller Gone Girl utkommer. Den handlar om en man, Charlie, som kommer hem och hittar sitt hem i kaos och sin hustru försvunnen. Men då polisen upptäcker att Charlie nyligen höjt sin frus livsförsäkring, riktas misstankarna mot honom i stället. Själv får jag lite Linwood Barclay-vibbar av upplägget och är mycket nyfiken på att se vad Flynn kokat ihop för något förmodat fantastiskt denna gång. Repeat efter me: P-E-P-P-E-N!!

13 tankar på “Våren 2012, I welcome thee!

 1. P-E-P-P-E-N!!

  Kan vi inte bara snabbspola genom hösten och vintern? 😀 Fast det är klart, höstböckerna som jag precis kastat mig in i med liv och lust är inte så dumma, de heller.

 2. Elizabeth Hand-peppen och Gillian Flynn-peppen!!! 😀
  Åh, jag älskar ju egentligen hösten med själv och hjärta men det här får mig att verkligen längta efter våren…

 3. Pingback: Bokåret 2012 – bästa året? | Bokbabbel

 4. Intressant bokbabbelblogg 🙂
  Bland vårens utkomna finns en lite udda
  men mycket intressant bok Fragment av en
  anonym författare vid namn Kristina H
  Jag gillar språket som är rakt och enkelt där
  författaren tar oss med på en verklighetsrysare i poesiprosaform.
  En smärtsam berättelse med tät stämning kan man säga…
  En måste-läsa-bok för alla bokälskare

  • Jag håller med!
   En verklighetsrysare..med som du säger en tät stämning…
   Ett måste-läsa för alla bokälskare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s