Ibland bara måste man döda lite darlings

Välkommen till den här världen av Amanda Svensson XXX+
Möt Greta som jobbar med wokgrytor (maten alltså, inte redskapen), och Simon som ritar trianglar som ingen annan. De möts i Köpenhamn dit Greta just flyttat, och det blir lite flicka möter pojke tills Simons svartsjuke kompis Claus dyker upp och gör de rosa molnen svarta.
Jag känner mig lite tudelad kring den här boken. Amanda Svensson har en helt egen stil, och det är fint, det gillar jag. Men hon brer liksom på lite för tjockt ibland, det blir så krumbuktigt att språket blir en enda ogenomtränglig massa. Kill några av dina darlings Amanda, så att det fina får en chans att sticka ut!
Rec.ex. från Norstedts.

P.S. Lite Göteborgsnostalgi mitt i all bokmässefrenzy som pågår på typ alla andra bokbloggar utom min (avundsjuk? Jag?): Amanda Svenssons debutroman Hey Dolly var den första boken jag läste när jag flyttat till Göteborg hösten 2008!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s