Coola Caitlin

How To Be a Woman av Caitlin Moran XXXX-
Det gick 24 och år och några månader som jag mig veterligen aldrig ens hörde namnet ”Caitlin Moran” nämnas. Och sedan en dag var hon plötsligt överallt. En kund kom in till oss och rekommenderade How To Be a Woman ungefär samtidigt som Helena började lovebombstwittra och sedermera blogga om Moran och boken. Eftersom jag kan sammanfattas med orden ”nyfiken” och ”bookaholic” var jag inte sen att hänga på och läsa denna blandning av självbiografi (ja! Jag har läst en biografi nu!) och feministmanifest, och ja, senast på sidan 21 var jag fast.

Det här är välskrivet och roligt – jag lovar, det är det, och jag förstår om ni reagerar med tvivel för jag brukar själv hålla mig långt borta från böcker som beskrivs som ”roliga”, ja, Hundraåringen…, jag tittar på dig! – och jag som annars brukar hylla skönlitteraturen, fiktionen, över nästan allt annat finner mig själv vända sidor i halsbrytande takt. Caitlin skriver intressant och ”just så där är det ju!” om allt från vaxning och icke-sittande underkläder till bröllop och barn. Och ja, feminism såklart, med kraft och självklarhet (se citatet om feministtestet hos Läsdagboken!) utan att för den delen bli hötta med fingret-predikande (en annan sak som framkallar bokliga rysningar – in a bad way – hos mig). Skickligt gjort! När och var får jag läsa mera?

10 tankar på “Coola Caitlin

  1. Pingback: Veckan som gått eller BOKMÄSSAN « Massor av ord…

  2. Pingback: Babel is back | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s