Kindle-familjen växer

Som Kindle-gurun Böcker x3 redan hunnit rapportera om medan jag tragglade med el-problem så har Amazon lanserat några nya Kindle-modeller. Den största förändringen är väl att den nya Kindle Touch-modellen samt den iPad-liknande Kindle Fire båda har touchscreen, något som både Böcker x3 och jag ställer oss skeptiska till. Visst, jag har en iPhone (med touchscreen) som jag är väldigt förtjust i, men det jag framför allt gillar med Kindle är att den inte har touchscreen och en massa finesser utan att den är just en icke-upplyst läsplatta som väger väldigt lite och som är behaglig att läsa på. Sådär på ett allmänt plan kan jag väl uppskatta att någon utmanar Apple och deras iPad, men jag hoppas verkligen att Amazon inte gör det på bekostnad av det de själva gör bra, nämligen just den vanliga läsplattan!

Det jag däremot blev pepp på var den nya lilla Kindle, som alltså kan sägas vara deras nya basic modell då den jag har nu har döpts om till Kindle Keyboard (alltså ursäkta men det namnet är nog rätt taffligt va?). Priset på lillebrodern är 79 dollar (vilket dock översätts till 109 dollar + frakt för oss icke-Amerikaboende). Skärmen är 6 tum (tänk lite mindre än en pocketsida), d.v.s. fortfarande lika stor som på Kindle Keyboard men själva plattan är 18 % mindre och väger 30 % mindre, ungefär 170 gram! Jag tror att en Kindle utan keyboard kan vara ännu behagligare att hålla i, och även om det troligen blir lite mer komplicerat att söka något i Amazon Store utan keyboard är det här en funktion jag själv skulle kunna klara mig utan. Kindle har nämligen inbyggd WiFi, och jag brukar själv handla böcker genom att klicka Köp på datorn och sedan bara slå på Kindles trådlösa nät för de sekunder som behövs för att boken ska laddas ner. Det enda klara minuset jag ser med nya Kindle är att den kan lagra ”bara” 1400 böcker till skillnad från min ”gamla” som kan lagra 3000 böcker. Men let’s face it, även för en storläsare som undertecknad tar det minst tio år att läsa 1400 böcker, och om tio år ser läsplattevärlden garanterat rätt annorlunda ut. För tillfället är lill-Kindle dock riktigt riktigt trevlig. Och som jag bloggat om tidigare, så går det även att läsa svenska e-böcker på Kindle. Det är bara bibliotekslånen som fattas nu!

Så ja, Bokstävlarna, jag tycker du ska slå till. Här kan du och alla andra göra det!

4 tankar på “Kindle-familjen växer

  1. Jag tänker att det kanske få bli en välkommen hem-present till mig själv sen när stambytet äntligen är slut? Lill-Kindle verkar vara ideal för mig ju! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s