Schildts + Söderströms = sant

Förresten, en kort kommentar om dagens stora nyhet i (det kulturella) Svenskfinland: ”Ojdå!”.

Att de två största finlandssvenska förlagen Schildts och Söderströms efter över hundra års konkurrens efter årsskiftet ska fusioneras ser jag på med en viss skepsis. Det har förvisso sina fördelar då det fusionerade förlaget nu blir en större kraft att räkna med både på den inhemska och på den svenska marknaden. Plus också för att förlagen har råd att satsa på skönlitteraturen. Men hur blir det med konkurrensen? Och med författarna på de respektive förlagen? Och med de potentiella nya författarna, som numera bara har ett större förlag att vända sig till då de vill försöka ge ut sin bok?

Jag kommer att följa fusionen med skräckblandat intresse!

3 tankar på “Schildts + Söderströms = sant

  1. Intressant! Då är det alltså inte bara den svenska förlagsmarknaden som är ett träsk med uppköp och försäljningar på gymnasiehångelnivå. Känns som alla de halvstora på den här sidan vid ett eller annat tillfälle varit i säng med varandra. Dock inte de två stora själva, vilket ju är fallet här, så jag förstår din reservation inför konkurrenssituationen.

  2. Pingback: S & S krymper | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s