Nobelbingo!

Tomas Tranströmer tilldelades Nobelpriset i litteratur, och det är dags att spela Bokbabbels Nobelbingo! Reglerna är de samma som förra året, nämligen:

Har hört talas om författaren tidigare – 1 poäng
Har en bok av författaren hemma i hyllan – 1 poäng
Har läst en av författarens böcker – 1 poäng
Har läst flera av författarens böcker – 1 poäng
Gissade rätt – 1 poäng

Själv fick jag 2,5 poäng (hört talas om, har läst och gissade ”manlig poet”. Hej, det är min utmaning, I make the rules ;)). Vad fick ni?

42 tankar på “Nobelbingo!

 1. Pingback: Nobelpristagare och Nobelbingo! « Eli läser och skriver

 2. Har hört talas om, har läst, har i hyllan.Svårt det där med ”läst en bok” och ”läst flera böcker” när man har en bok med samlade verk hehe…kanske nånstans mellan 3 och 4 poäng då. Men så här många poäng kommer jag ALDRIG få mer så länge jag lever.

  • Samlade verk = flera böcker (har själv Falkenlands ”4 x Prosa” i hyllan och den ska jag nog räkna som fyra böcker när jag läser!) Grattis till stor pott!

   • ja jag har också tänkt 4xpoesi som 4 böcker 😀

    Sedan kan man ju diskutera den sista punkten, gissa rätt, eftersom man ju hoppats att han ska få det och om någon svensk skulle kunna få det så var det ju han.

    • Ja, hoppas och tror är nog inte samma sak. Jag hoppades typ Atwood men trodde ”manlig poet” (även om jag, som DP-Helena, tycker att Tranströmer var ett bra val om det nu ska vara en ”gubbe”)

 3. Har läst flera böcker och har också flera hemma, så fyra poäng då. Det sista kan jag nog inte påstå, trots att han var den jag önskade var han inte den jag tippade.

 4. Alltså jag måste faktiskt ge mig själv 4 poäng, var bara det näst sista påståendet jag inte kunde svara ja på. Och det där med gissningen: det står faktiskt på bloggen, även om man såklart kan ändra sånt i efterhand.

  • Annars tycker jag det är rätt fånigt med folk som genast springer ut och köper Nobelpristagarens bok, men nu har jag läst så många hyllningar och diktstrofer att jag blir sugen på att läsa mer av Tranströmer! Hoppas på någonslags samlingsverk i pocket!

   • Jag har hans Samlade Dikter 1954-1996 i hyllan som införskaffades på bokrean för två år sen, den är nästan i pocketformat och var inte alls dyr. winwin kan man kalla det. Men det gör att jag gärna skulle vilja ha det som han skrivit efter 1996 också och då blir det genast dyrt, suck.

  • Som sagt fuskade jag nog lite med ”har läst”, för jag har inte heller läst någon sammanhängande diktsamling. Än. Är som sagt sugen, för jag har också gillat det jag läst!

 5. 3 poäng med lite råge:
  Har hört talas om författaren tidigare – 1 poäng
  Har en bok av författaren hemma i hyllan – 1 poäng
  Har läst en av författarens böcker – 1 poäng
  – har förutom Sorgegondolen* som jag har i hyllan och har läst (det är onekligen emellanåt två olika saker!) läst enstaka dikter och har i flera år tänkt att ska någon svensk få det alls så är det nog han, men jag trodde inte att de skulle täckas ge det åt en svensk, manlig poet igen. Men som en annan litteraturvetare konstaterade så har han ju överlevt andra potentiella kandidater i närområdet som t.ex. Jan Kross och Pekka Haavisto.

  *Jag har en tendens att få det till ”Sorgegondoldern” i stället, med ett eko av Martinsson…

  • Ha i hyllan och läst är verkligen inte samma sak, det kan en annan bokhamster intyga 🙂 Fint med lite Martinson-referens också, här bland allt Nobelsnack

 6. 1,5 p här. Om man är vääääldigt snäll. Jag har så klart hört talas om honom och gissade på ”en poet”.

 7. Pingback: Nobelbingo 2012 | Bokbabbel

 8. Pingback: Nobelbingo 2013 | Bokbabbel

 9. Pingback: Nobelbingo 2014 | Bokbabbel

 10. Pingback: Äntligen Nobelbingo! | Bokbabbel

 11. Pingback: Nobelbingo igen! | Bokbabbel

 12. Pingback: Nobelbingo 2017 | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s