Biblioteksbevakning

För tillfället anstränger jag mig att inte reservera alla böcker i bibliotekskatalogen så fort jag hittar dem. Vill inte riskera att alla böcker blir tillgängliga samtidigt så att jag inte hinner läsa dem alla, eller att de blir tillgängliga medan vi är borta på bröllopsresa. Men jag när jag hittat en intressant titel i biblioteksdatabasen skriver jag upp den på en av de elektroniska post it:arna jag har på datorn (seriöst, vad gjorde man före dem?). För tillfället har jag plitat ner följande:

Anna och Mats bor inte här längre, Helena von Zweigbergk. Den här utgör undantaget på listan, för den har jag faktiskt reserverat. Är så sugen på att läsa om hur det gick för Anna och Mats i den angstiga Ur vulkanens mun!
Målarens döttrar, Anna-Karin Palm. Ett för mig helt obekant författarskap, men jag känner att jag borde åtgärda den bristen. Just den här titeln är ett personligt tips från bokgurun Helena.
Skendöd, Thomas Enger. Den norske författaren som beskrivs som ”den nya Jo Nesbö”. Vill ta reda på om det stämmer, har grav Nesbö-abstinens för tillfället!
Railo, Virpi Hämeen-Anttila. Hade helt missat att min favorit bland finska författare ger ut en bok även denna höst tills jag bläddrade i Helsingfors bokmässas program! Skum titel dock, hade aldrig hört det ordet.
Akta dig för att färdas alltför fort, Philip Teir. Jag hörde Teir prata om sin novellsamling på finska på förlagsminglet häromveckan och blev riktigt nyfiken!

Annonser

2 thoughts on “Biblioteksbevakning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s