Pre-klick klick-funderingar

Medan resten av #boblmaf duktigt (men tråkigt) nog bloggar om sina köpstopp tänkte jag rebelliskt bryta den trenden och berätta att jag funderar på lite bokshopping (har faktiskt inte utnyttjat det där med att beställa böcker på nytt efternamn ännu t.ex.!). Vi åker på bröllopsresa om två veckor, och det här är således dagens inspirationsbild:

Emma Stone :: Awesome People Reading

Titlar som ligger bra till är The Language of Flowers (Diffenbaugh. Högst upp på önskelistan p.g.a. extrema habegär – Läsdagboken skriver både ”årets bästa” och ”Vit oleander-vibbar”, OMG! Must have!) och The Marriage Plot (sprillans ny Eugenides). Hade även funderat på The Magician King (Grossman) som nr tre*, men sedan a) twittrade Helena om en ny bra småstadsthriller, Lisa Ungers Fragile b) upptäckte jag att The Magician King finns på biblioteket. Jag vet att vi har talat om det förut men seriöst, vad är det för fel på en när man inte blir glad över en sådan biblioteksupptäckt?! *harkling-galen bokhamster-harkling*
Ytterligare kandidater är Vaclav and Lena som jag inte sett någon annan än Kafka på jobbet nämna – men hennes recension är å andra sidan mycket positiv. Och så skulle jag gärna se Karen Campbells fjärde bok Proof of Life göra de andra Campbell-böckerna sällskap…
Några tips? Vem vinner och vem försvinner? Och för klarhetens skull: alla dessa titlar finns tillgängliga till Kindle, så ni behöver inte ta eventuella ”Den finns ju bara i klumpigt inbundet format”-faktorer i beaktande.

*) Alla goda ting är tre heter det ju, och visst är det talet ännu någorlunda rimligt när det kommer till bokshopping? Visst?

11 tankar på “Pre-klick klick-funderingar

 1. Underbar bild! 🙂 Angående Fragile så är den ”bara” pocketny, det finns redan en uppföljare, ”Darkness My Old Friend”, (och Unger har skrivit flera böcker tidigare = good to know!). Funderar redan på hur jag ska kringgå mitt pseudoköpstopp den här gången… 😀 ”The Marriage Plot” är ju redan inskriven i undantagsparagrafen, yay!

  Är också redigt sugen på ”The Language of Flowers” btw!

  • Visst är den bra, bilden? Postade även på FB och skulle gärna klämma in den även på vanliga bloggen, den känns som ganska jag även om jag nog tyvärr inte är så där elegant 😉

   Ja, såg att Unger har flera böcker (även på biblioteket, men inte just ”Fragile”), men det känns ju alltid tryggt att börja med något som någon – speciellt någon med rätt så identisk smak – redan har gillat 🙂
   ”The Marriage Plot” verkar ju onekligen som en vinnare, och ”The Language of Flowers” kommer jag definitivt att klicka hem, sååå pepp på den! Gäller bara att hålla tassarna borta pre-resa 😛

 2. Jag blev lite nyfiken på The Night Circus när jag jobbade i söndags. Dels så finns Audrey Niffenegger med och kommenterar på framsidan (precis som på The Magicians och den är ju bra, och hon är ju ännu bättre!) sen verkar den himla spännande. Kanske vore något? Jag kan aldrig hjälpa dig att välja, så jag föreslår en helt ny istället, haha!

 3. Pingback: Reseläsningen – en optimistisk trave | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s