Karen Campbell, I’m your fangirl*

After the Fire av Karen Campbell XXXX+
After the Fire tar vid tre år efter händelserna i The Twilight Time. Den börjar pang på, med att Jamie låses in i ett fängelse. Jag hinner redan tänka att han är där under cover, men snart framgår det att han anklagats för att ha misskött sig på fältet – ett gravt misstag som ledde till att en ung flicka dog. Det liv Jamie och Cath har byggt upp sedan Anna Cameron försvann ur deras liv raseras igen. Ironiskt nog växer Jamie som karaktär då han blir en spillra, en skugga av sitt forna jag. Även Cath växer ytterligare, och Anna som seglat omkring ute i periferin måste naturligtvis få sin plats i berättelsen.

Eftersom man från första sidan vet att Jamie kommer att hamna i fängelse, behöver man inte hålla andan för den sakens skull. Det gör man däremot ändå, för alltihop är så välskrivet och bra. Jamies funderingar i fängelset, det korrupta polisväsendet, barnen som undrar var pappa är, Anna och Cath som kretsar kring varandra men som inser att de behöver varandra. Jag tycker att ni ska plocka upp Karen Campbell i närmaste bokhandel eller bibliotek omedelbart, för det här är b-r-a! Själv ransonerar jag nu försiktigt mina Campbell-doser eftersom de fyra böckerna om Glasgow-poliserna (Shadowplay #3 och Proof of Life #4) inte kommer att bli fler. Karen Campbell skriver vidare på något annat – förhoppningsvis något lika bra.

*) Blink blink.

11 thoughts on “Karen Campbell, I’m your fangirl*

 1. Haha, känns som Campell kramats så himla mycket att man bara måste läsa. Stått på listan ett bra tag, men där finns ett par till.:) Dock, råa deckare och Skottland är svårt att få fel.:)

   • ”Bara” du och jag? Kom igen nu, det är ju inte så bara! 😀 Och som sagt, det handlar inte om hur många som kramas utan hur hårt man gör det. Jag, som haft det stora nöjet att intervjua och äta middag med Karen (författargroupietendenser!), kan för den som eventuellt bryr sig berätta att hon är helt underbart trevlig och har världens finaste Glasgowdialekt. Kanske den mest sympatiska författaren jag träffat.

    PS: Fin metabloggblinking, tyckte väl att jag kände igen rubriken…

 2. Ping: Men Karen då, du kan ju bättre | Bokbabbel

 3. Ping: Proof of Life av Karen Campbell « Kate Reader Diversifierad

 4. Ping: Proof of Life av Karen Campbell « Ex Libris Kate Reader

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s