Av kärlek till boken #2

Helsingfors bokmässa ordnades i år för elfte gången, och det var samtidigt elfte gången priset Rakkaudesta kirjaan/Av kärlek till boken delades ut. I år gick det till fem bokbloggare, och förutom att jag såklart är överlycklig över att ha varit en av dem är jag också på ett allmänt plan glad över att bokbloggare lyfts fram på det här sättet!

I prisjuryn satt bland annat Sofi Oksanen (OMG!) och journalisten/författaren Philip Teir, och motiveringen för Bokbabbel låter fritt översatt så här:

Jessica Andersin rent ut sagt slukar böcker. Förra året läste hon över 161 böcker, och skrev en nästan lika imponerande mängd bokrecensioner. På Bokbabbel-bloggen ser man också hur litteraturdiskussionen har förändrats i och med den digitala eran. Andersin upprätthåller på Twitter och på bloggen en dagligen pågående diskussion om böcker.

De fyra andra prisbelönta (finskspråkiga) bloggarna är: Morren maailma, Kirjainten virrassa, Jäljen ääni och Sallan lukupäiväkirja. Grattis/onnittelut!

Finsk media om priset: Pressmeddelandet på finska , Helsingin Sanomat, Nelonen (som illustrerar artikeln med just en bild på Oksanen)
Imorgon kan man även läsa intervju med mig i Hufvudstadsbladet och Västra Nyland!

Och slutligen: Hej alla nya läsare! Och tack, ni ”gamla” läsare, för alla gratulationer – och för att ni läser och kommenterar här på bloggen!

28 tankar på “Av kärlek till boken #2

 1. Jättestort GRATTIS till priset, Jessica! Fantastiskt fint! Grattis också, såhär i efterskott, till att ha blivit fru Andersin! 🙂
  önskar Monica (en av dina brudfrämmors, för du hade väl flera?, faster, dvs. Malins)

 2. Hej Jessica, och grattis!
  Motiveringen var på svenska egentligen, och den löd så här:

  ”‘Läshunger’ är ett bra ord för att beskriva Jessica Lundstens bloggande – ifjol läste hon över 161 böcker och skrev ett nästan lika imponerande antal recensioner. Bloggen Bokbabbel är också ett dokument över hur litteraturdiskussionen förändras i den digitala åldern. Via Twitter och sin blogg förmedlar Lundsten dagligen ett ständigt pågående prat om böcker. Må de sedan läsas i pocket eller på läsplatta.”

 3. Tack tack tack allihopa! Ja, det är verkligen kul att de valde att uppmärksamma bokbloggare, för ja, vi gör ju alla det vi gör just av kärlek till boken! 😀

 4. Pingback: Lucka nummer 12 Bokbabbel « enligt O

 5. Pingback: Bloggåret 2011 | Bokbabbel

 6. Pingback: Bokmässa Helsingfors style | Bokbabbel

 7. Pingback: Bokbabbel 2011-2014 | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s