Bland svartvitrandiga cirkustält

Sitter och klappar på The Night Circus som jag tyvärr hann tillbringa på tok för lite tid med under veckoslutet, men som jag en dryg fjärdedel in älskar förbehållningslöst. En cirkus som bara är öppen nattetid, underbar magi insprängd i intrigen, och såklart de av Helena (och mig!) så omhuldade Språk & Stämning. Några vidare tankar om den här pärlan så här på måndagskvällen:

a) Hur är det möjligt att förlaget som skapat årets vackraste omslag (läs: framsida) låter bokens baksida se ut som baksidan till en lärobok i statistik?
b) Kommer jag att hinna läsa ut boken innan det bär av mot sydligare breddgrader (med en noggrannt planerad boktrave och välgödd Kindle)?
c) … och visst kommer väl boken att vara lika fin ända till slut?
d) Hur ska jag få människor att förstå att den här boken inte bör missas? Ja, jag tittar på dig!

20111031-184803.jpg

12 tankar på “Bland svartvitrandiga cirkustält

  1. Jag önskar jag kunde hålla med! Jag gillade början, men nu är jag lite drygt halvvägs och den känns bara seg och tråkig 😦 Jättekonstigt, för den har ju verkligen potential… jag förstår faktiskt inte vad det är som gör att jag ledsnar så fort jag försöker läsa ett par sidor, men så är det… jag lyckas helt enkelt inte hålla intresset uppe hur jag än försöker, bryr mig inte ett dugg hur det går för dem eller vad som händer sedan. Men hoppas du gillar den även fortsättningsvis 🙂

  2. Vad roligt, köpte denna bok som belöning (utan att veta något om den) efter en tuff skolvecka p.g.a. den vackra pärmen och de svartrandade sidorna. Min pärm är lite annorlunda. Bra att även innehållet lönar sig att läsa 😉

  3. Åh, det här lät verkligen lovande. Det enda som stoppar mig är att jag sällan orkar läsa på engelska (och jaa, bokköpstoppet stoppar förstås också men jag har aldrig omhuldat mina bokönskelistor som nu). Jag har dock en cirkusbok som börjar bli en hyllvärmare och som jag kommer läsa som en del i projekt kill hyllvärmare framöver, när jag har hyllvärmarmånader i december/januari nämligen ”Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow”. Har du läst den?

    • Nej, och inte ”Water for Elephants” hller även om jag precis såg filmatiseringen. Den här är 400 sidor och relativt luftigt skriven, så jag tycker du kan ge den en chans om du råkar snubbla över den på ett bibliotek t.ex.!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s