Reseläsningen – en optimistisk trave

Som utlovat: den planerade bröllopsreseläsningen som lista (hade redan hunnit påbörja packningen när jag avslutade det här inlägget, så ni får nöja er med en symbolisk bild)! Det finns säkert de som skulle kalla den här boktraven för optimistisk, men man måste ta i beaktande att vi är länge borta, har många flygplats- och flygplanstimmar att slå ihjäl samt att en stor del av resan kommer att utgöras av lugn strandsemester. Krydda sedan med min snabba lästakt och mina abibliofobiska tendenser och man förstår varför det blev som det blev. Återkommer naturligtvis post-resan med rapport om vad som egentligen blev läst – och om det blev några spontanköp av souvenirer i form av böcker (den bästa sortens souvenir, inte sant? Älskar att dra fram en bok ur hyllan och minnas att ja, den här köpte jag i Kairo!)!

I traven
Lämna världen, Douglas Kennedy. Har förstått att det här är en av hans bättre böcker, är pepp!
Till skogs, Tana French. Jag har väntat länge Tana, och läst de två efterföljande böckerna, men nu ska det äntligen bli dags att läsa din debut!
Boy’s Life, Robert McCammon. Klickade hem nästan på direkten efter att ha läst det här inlägget, och hoppas komma till skott med själva läsningen nu! Hur gick det för dig Helena, läste du ut?
En nästan vanlig man, Buthler & Öhrlund. Bokgudinne-Bia rekommenderar och då säger man ju inte nej.
Du gamla, du fria, Liza Marklund. Marklund är tillbaka, och jag är nyfiken på vad jag tycker om hennes böcker nu när jag är lite ”äldre” (var tonåring då jag stiftade bekantskap med största delen av hennes produktion).

På Kindle
Shadowplay, Karen Campbell. Anna, Cath och James, jag har saknat er!
Saving Francesca, Melina Marchetta. Jellicoe Road-författaren ju
The Last Child, John Hart. Tvillingar + thriller = sant
The Donor, Helen Fitzgerald. Jodi Picoult-liknande dilemma möter utlovat bra sätt att skriva
Among Others, Jo Whalton. Lär framför allt handla om kärleken till böcker. Jag är såld!
Sfinx, Christine Falkenland. En av höstens stora svenska boksnackisar. Blir fin kontrast med becksvart mörker vid solglittrande poolkant.
The Language of Flowers, Vanessa Diffenbaugh. Som sagt, Vit oleander-vibbar måste utforskas!
The Marriage Plot, Jeffrey Eugenides. Med tanke på att vi ska på bröllopsresa hade jag kunnat köpa boken bara för titelns skull, men det är alltså frågan om Middlesex-mannen som skriver om litteraturvetare. Gimme!
Vaclav & Lena, Haley Tanner. Ryska invandrarbarn i Brooklyn – jag är nyfiken!
We’ll Always Have Summer, Jenny Han. Team Jeremiah!
Neigbourhood Watch, Cammie McGovern. Såg orden ”the Librarian Murderess” och klickade hem. Jag är en svag kvinna.
Välkommen hem, Johanna Lindbäck. Mitt dito.se-fynd, alldeles för länge sedan jag läste någon av Lindbäcks fina ungdomsböcker

Och sedan några mastodontverk som jag inte tror att jag kommer att hinna med under resan men som sätter effektivt stopp på abibliofobin:
Jonathan Strange & Mr Norrell, Susanna Clarke. Min bröllopspresent av snälla Böcker x3, och aktuell i bokbloggosfären p.g.a. den fobiska duellen och andra bloggare som inspirerats av den
A Storm of Swords och A Feast for Crows, George R.R. Martin. När den tropiska hettan aldrig bedarrar kanske det känns helt rätt att läsa böcker där man säger ”Winter is coming” med jämna mellanrum?

Lägg sedan till två nummer av Filter och YourLife och du får en reseläsningstrave som heter Duga! Tror knappast det kommer att gå någon nöd på mig va?

21 tankar på “Reseläsningen – en optimistisk trave

  1. Misstänker att det dröjer innan du läser det här, men here goes: jag har inte läst ut. Än. Men, och det här vill jag verkligen understryka, det beror absolut inte på boken. Jag glömde den hemma när jag åkte upp till Norrbotten i somras (strax efter den lyriska startrapporten) och sedan kom en bok emellan, och en till och en till… Vill återuppta vänskapen med McCammon. Snart. Tack för påminnelsen!

  2. Jag som tycker att jag brukar packa mycket böcker när jag åker någonstans… Oftast brukar det sluta med att hälften av böckerna får åka hem olästa, men det är bättre än att inte ha något att läsa.

  3. Haha, vad ni är söta som oroar er för mitt äktenskap 😉 Boktraven är naturligtvis alldeles för tilltagen, men e-böckerna väger ingenting och det är trevligt att kunna välja och vraka 🙂 Mr Bokbabbel är såklart min första prioritet! 🙂

  4. En imponerande trave, oerhört skönt att det finns e-böcker i sådana lägen – man viull ju inte få slut på böcker men det skulle vara rätt jobbigt att släpa alla i fysisk form. Hoppas ni får en riktigt underbar och mysig resa!

  5. Härlig hög! Man kan ju verkligen unna sig en sådan jättelista när man har läsplatta. Jag tyckte In The Woods var väldigt väldigt bra. Hoppas du också kommer att tycka det. Skiljer sig något från The Likeness. Var tredje boken bra? Jag har den kvar att läsa.

    • Ja, de är alla bra även om tvåan kanske var bäst. Eller nja, jag vet inte faktiskt, gillar dem alla (halvvägs in i ettan nu). Peppar för fyran som ska komma någongång under våren!

  6. Pingback: Reseläsningen – hur gick det sen? | Bokbabbel

  7. Pingback: Lucka 20: Bokbabbel – Fiktiviteter

  8. Pingback: Bloggåret 2011 | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s