Gulliga tonåringar

Det är så logiskt att alla fattar utom du av Lisa Bjärbo XXXX-
Ester och Johan har varit vänner hur länge som helst. Det är de fortfarande, även om Johan går omkring och på bär på en jobbig hemlighet. Han är nämligen dödskär i Ester, har varit det i flera år nu. Men hon bara tjatar om angstiga killar som spelar i band, och Johan vill hur som helst inte förstöra deras vänskap genom att avslöja något. Eller vill han?

Det är så här det börjar:
Hennes fräknar på hans näthinna,
som ljusa prickar i det mörka när han stänger ögonen.

Jag har läst författarens blogg Onekligen kanske ett år nu, och det är lustigt – och trevligt! – att märka att det roliga och personliga sättet Bjärbo skriver på i bloggen förmedlas även i boken. Och jag gillar verkligen boken också, varmhjärtad och fin och lagom mycket hjärta och smärta. Min enda invändning är kanske mot hur snälla alla är. Jo, jag var själv en snäll och tråkig tonåring, men det här med att alla bara dricker té och skämtar glatt med varandra, det köper jag inte. Då menar jag inte att alla ungdomsböcker ska behöva vara angstiga, absolut inte, men om det börjar en ny tjej i skolan har jag svårt att se hur alla kastar sig över henne och är übervänliga och genast skämtar friskt med henne. Nä-ä. Så var det nog inte där jag gick i skola i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s