När kommer gnistan?

När börjar det riktiga livet av Fredrik Lindström XXX
Fredrik Lindströms förra bok Vad gör alla superokända människor hela dagarna? är enligt senaste ViLäser en av Sveriges mest sålda novellsamlingar genom tiderna (270 000 ex). Jag läste den också för ett antal år sedan, och tyckte därför att det skulle bli kul att se vad Fredrik hittat på den här gången. Gillade också idén med de här vanliga människor som traskar på i sin vardag och väntar på det där lilla extra.
Men jag vet inte riktigt. Det är femton noveller och jag börjar läsa, tänker att ok, så här var den och här kommer nästa och sedan blir det liksom inget. Det är småtrevligt och puttrigt, men det lyfter liksom aldrig. Novellerna tar slut och jag tänker att ”Var det det?”. Missförstå mig inte, jag behöver inte utomjordingar eller avfyrade gevär, men en liten gnista kanske. Samma gnista som karaktärerna i novellerna går och väntar på.
Rec.ex. från Albert Bonniers förlag.

3 tankar på “När kommer gnistan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s