Danger danger!

Alla dessa val i livet. Till exempel: stöda den fysiska bokhandeln vs stöda den egna ekonomin?

(Nu tror jag att jag har kärleksbloggat klart om Tom Perrotta. För den här veckan.)

20111209-140618.jpg

6 tankar på “Danger danger!

  • Förde en mycket (MYCKET) svår kamp med mig själv och kompromissade slutligen med den billigare pocketen ”Election”. Men ska instruera mina nära och kära om hur man hittar dessa böcker i butiken 😉

 1. Hm. Det där är så svårt. Vi får ta många irriterade kunder som inte alls förstår varför våra böcker är dyrare än på nätet. Oftast orkar jag inte ge mig in i diskussionen. Men ibland när någon har varit riktigt otrevlig har jag sagt att ”ja, men beställ den på nätet då”, varpå kunden oftast svarar något i stil med ”ja, men jag behöver den ju nu”. Det är ett väldigt smidigt sätt att få dem att besvara sin egen fråga och man kan avsluta med ett ”ja, det är ju tur att det du kan köpa den här då” 😉

  Andra fall som är svåra att svara på är ex. kunder som hävdar att saker och ting är billigare utomlands. Ex. ”De här pennorna kostar bara 10 kronor styck i Tyskland”
  Haha, en gång svarade jag faktiskt att då kanske kunden skulle ta och köpa sig en biljett dit och se hur billigt det blev, då skrattade han. Haha.

  Jag säger såklart stöd bokhandeln. (Obs! Jag är inte alltid så där otrevlig, det är worst case scenario, haha!)

  • Jag jobbar ju i den lilla lila bokhandeln med pocketböcker, och där får vi också en hel del underliga kommentarer såsom ”Har ni inga riktiga böcker?”. Prisen är det däremot faktiskt aldrig någon som klagar på (förutom någon enstaka gång över de svenska böckerna som alla har samma pris), tvärtom säger många att vi är betydligt billigare än Finska Bokhandeln (vilket stämmer). Skoj 🙂

   • Folk klagar inte så mycket på priser jämfört med andra bokhandlar. Däremot får man höra om Ica Maxi eller annan stor mataffär har en billig bok som kostar mer hos oss. Annars är det mycket klagomål på just pris hos internetbokhandlar vs. oss. Det är svårt att förklara varför det är som det är för folk som bara vill ha boken till billigaste pris. Lite tråkigt tycker jag…speciellt när man tipsar och hjälper, något som man inte kan få på nätet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s