Vi måste prata om Tom Perrotta

Little Children av Tom Perrotta XXXX+
Listen up #boblmaf! Jag vet att Helena sprutar ur sig fantastiska boktips snabbare än vad vi hinner (och har råd) med, men den där Tom Perrotta-mannen har hon ju faktiskt tjatat om sedan pre-Bokhoratider, och nu förstår jag varför. Han är superbra!

Little Children tar oss till suburbia, där hemmamammorna och -pappan står med sina barn i lekparken dag ut och dag in och där det såklart bubblar lite under ytan. Man oroar sig för att det flyttat in en dömd pedofil till orten, man skvallrar om den snygga hemmapappan och diskuterar sitt sexliv (”Klockan nio varje tisdag kväll, annars blir det inte av”). Ändå blir det här ingen diskbänksrealism, utan bara välskrivet, lite småroligt och riktigt riktigt bra. Skarpa formuleringar, karaktärer man känner för, en berättelse man sugs in i och vill läsa mer och mer av. Love it!

Och en av de bästa sakerna med Tom Perrotta: han har skrivit fler böcker som jag nu kan kasta mig över. Den uppmärksamma läsaren noterade måhända The Wishbones och The Abstinence Teacher på listan över böcker som så småningom ska segla in över tröskeln till det bokbbabelska hushållet. The Leftovers, Election och Joe College finns som Kindle-versioner och står därmed högt uppe på min Amazon-önskelista (hint hint julgubben! Även fysiska böcker fungerar finfint!). Enter: Stora Tom Perrotta-vintern 2011-2012!

14 tankar på “Vi måste prata om Tom Perrotta

  1. Åh vad glad jag är över att resten av #boblmaf äntligen förstår Tom Perrottas storhet! Det tog bara fyra år. 😉 Gillar verkligen kombinationen av allvar och humor. Det är skarpt, snyggt och beroendeframkallande. Bra titlar du beställt, för övrigt!

  2. Jag är med! Eller det är jag ju inte riktigt för jag har köpstopp, men rent hypotetiskt så skulle jag mycket väl kunna tänka mig att detta kommer gillas av både Mrs och Mr Book pond. Lägges till önskelista.

  3. Pingback: Författare jag inte läst men nog skulle gilla 3 « enligt O

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s