Aha-upplevelse-titeln = bästa titeln?

Det här kan vi väl alla relatera till? För mig behöver det inte vara den exakta meningen, men den där känslan man får när man plötsligt verkligen förstår titeln och den liksom öppnar sig ännu mera. Så länge det är en bra titel då.

Vad har ni för tankar om titlar? Eller favorittitlar för den delen – och är de i så fall bra böcker också?

12 tankar på “Aha-upplevelse-titeln = bästa titeln?

 1. Ja men eller hur! Jag blir ofta lite extra glad och bubblig när jag läser titelmeningen inne i boken. Speciellt om jag är lite oförberedd på det. Kul!

 2. Fick den känslan här om veckan när ”Här ligger jag och blöder” dök upp i texten och gav ytterligare en dimension, förutom den rent bokstavliga förstås. Passade så klokrent!

 3. Det är alltid härligt när titeln återkommer i boken. Det gör den även i en av novellerna i The Thing Around Your Neck.

  Jag funderade lite på twitter igår om det här med titlar. Det pratas ju om att välja böcker efter omslag/baksidestext. Men finns det ingen som väljer efter titel? Jag gör nog det ibland. Både med The Night Circus och nu även med The Perks of being a Wallflower som jag läste om hos Bokcirkus igår. Blev sugen på att läsa innan jag läst/sett boken. Men det kanske bara är jag?

  • Nejdå, jag tror inte alls att du är den enda! Speciellt i de bokhandlar där böckerna står med endast ryggen utåt (vilket ju är rätt ofta) så är ju titeln (förutom författarnamnet) det enda man har att gå på! Vet inte hur stor andel titeln har i mitt val av bok, men visst går det rysningar längs ryggraden när man ser någon riktigt vacker titel!

 4. haha, mitt i prick igen! precis som ‘kafkacino’

  jag minns särskilt (om jag minns rätt, ehh?!)
  Douglas Couplans ‘Girlfriend in a Coma’, där titeln hintas mer subtilt, som en passning till Moz-fansen, ungefär ”i sjukhuskorridoren hörde han en Smiths-låt spelas på radion”… oooooohhhh!!! : )

  • Mycket som är träffande på den där sidan, love it (och förvänta dig mer därifrån här även i framtiden :)).

   Uuh, subtila blinkningar är ju nästan ännu finare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s