Jul-snabbis

Antal böcker jag gav bort i julklapp: 3
Antal böcker jag fick i julklapp: 0
Antal Adlibris-presentkort jag fick i julklapp: 1
Antal minuter jag funderat över vad jag ska köpa för presentkortet: Många
Antal böcker lästa under julhelgen: 0. Det blir ju lätt så när man ska vara social på olika ställen och med olika människor. Men i eftermiddags, efter att ha kommit in från en promenad i Dagmar-stormens fotspår, tände jag ljus och parkerade mig på soffan med Kate Morton. Julfrid!

Hur blev er (bok)jul?

22 tankar på “Jul-snabbis

 1. Jag fick tre böcker: Skuggvakt av Jonas Lejon, Djävulsbibeln av Richard Dübell och Eldvittnet av Lars Kepler.
  Sen fick jag två snygga tröjor från Out of print.
  Jag har hunnit läsa klart Take A Chance On Me på julaftonensmorgon innan sambon vaknade. Och igår läste jag ut Jag är Zlatan. Jag har också hunnit börja på julklappsboken Skuggvakt.
  Så det har varit en riktigt bra bokjul för mig . 🙂

 2. Jag fick fem böcker, men har inte börjat läsa i någon av dem. Jobbar mig igenom Under kupolen av Stephen King och den är tjock. Och tung. Bokstavligt alltså.

  • Det brukar vara någon av svärföräldrarna som förser mig med böcker eller presentkort (så även i år), min egen familj har tydligen gett upp på den fronten även om jag nog skriver även bokönskemål på listan 😛

 3. Kate Morton, I love!

  Jag gav bort typ fem böcker och fick noll. Otroligt. Läste ut en enda (MY av Desirée Fredlund). Mitt mål är att komma upp i 100 utlästa innan året är slut. Har 1.5 kvar… Hade räknat med att läsa mer alltså!

 4. Jag var mest sjuk så då blev det varken mycket läst eller super-socialt…men nu mår jag bra och tomten kom med flera hårda paket, så det känns lovande inför kommande helger! 🙂

  • Synd, men tur med de hårda paketen i alla fall! Det är synd hur man inte alls orkar läsa när man är sjuk, så total bortkastat när man ändå ligger där i sängen/på soffan 😦

 5. Åh, jag ÄLSKAR Kate Morton! Har du läst henne tidigare? Är det I det förflutna du läser nu? Vad tycker du? Jag håller på att läsa om den nu. Mys!

  • Läst en bok (eller kan det rentav ha varit två?) tidigare, gillade men blev inte överförtjust. Ja, nu läser jag ”I det förflutna” (står i balken till höger också), gillar så här långt, gammalt slott och mycket om böcker 🙂 Mysigt indeed!

 6. 3 böcker på pluskontot, dock inga pärm-till-pärmare: kokböcker resp etikettbok, och 1 st till sambon som jag också uppskattade – också det kokbok!! Det kan va att vi inte riktigt vågar köpa mer läsbetingat av oro att öka redan utmanande läshögar. Dessutom: väljer gärna skönlitt själv =)

 7. Ingen vågar tydligen ge mig böcker! Men det gör inget för jag fick en peng! 😉 Jag har också beställt två jullovsböcker hit till Österbotten från adlibris som jag hämtar från posten imorgon (duktiga förutseende jag!). Och så ger jag min mamma två Maria Lang-deckare som ingen av oss har läst (oh joy! Och patience för hon ska ju få läsa dem först…). Annars har jag med mig fem böcker och läser nu The Help. Äntligen! God bokjul!

  • Peng är också bra! Och du har ju tydligen varit väldigt förutseende annars också, bra där! Själv gav jag en Tony Parsons-tunnis åt M Bokbabbel som jag tycker han skulle kunna snabba på med att läsa nu 😉

 8. Pingback: Jul-snabbis 2012 | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s