Att först gilla och sedan ogilla en bok

En nästan vanlig man XXX+ och Grannen XX+ av Buthler & Öhrlund
Christopher Silverbielke och Hans Ecker har bra jobb, snygga kvinnor och mycket pengar. Ändå är de uttråkade och söker spänning i livet. Christopher kommer på idén att de ska börja samla ihop poäng genom att göra diverse olagligheter tillsammans med sin underdog till vän, Johannes Kruut. Det blir fortkörning, droger och prostituerade.

Polisen Jacob Colt kopplas in på en mordutredning där vissa spår pekar mot Silverbielke och Ecker, men de är ständigt utom hans räckhåll och det är människor som ljuger och missvisande fysiska bevis. I början är det väldigt spännande, och En nästan vanlig man har jag inte så många invändningar emot även om den tenderar att bli onödigt upprepande. Grannen tar dock vid där En nästan vanlig man slutade, och i den senare boken handlar det mer om diverse psykologiska spel. Den boken är alldeles för tjock för sitt eget bästa (600 sidor), refererar i långa partier vad som hände i den föregående boken och känns allmänt tafflig. Poliserna spelar squash och oroar sig för att den enas snygga sexvilliga hustru plötsligt tappat lusten, och kallas ”män” samtidigt som den nya kvinnliga polisen benämns ”flicka”. Jag blir irriterad men läser ändå slut boken. Man kan kanske fråga sig varför.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s