Bloggåret 2011

Dags för en liten trip down memory lane! Vad hände på Bokbabbel under år 2011? Förra året var ett så bra bloggår att jag i något skede undrade hur 2011 alls skulle kunna motsvara det. Men sedan började jag fundera på saken och upptäckte att det minsann hänt en hel del även i år.

Jag fortsatte med att då och då nischblogga om böcker & Converse och fick dessutom ett par fina Converse-örhängen i present av Bokstävlarna. Bloggen fick en egen Facebook-sida. Jag åkte till Stockholm på en väldigt rolig bloggträff i månadsskiftet maj-juni, extra roligt då jag tyvärr inte kunde åka ner till Göteborgs bokmässa detta år. I maj utökades också familjen med en liten Kindlur, och det var nog årets bästa köp, speciellt med tanke på den enorma mängd böcker jag – under viss mobbning av #boblmaf – släpade med mig på bröllopsresan.

I slutet av juli tog jag ett stort steg och flyttade Bokbabbel från Blogger hit till WordPress, och i samma veva fick bloggen en egen domän. Jag tycker fortfarande att man är lite för bunden av layouten i WordPress, men i övrigt har jag trivats bra. Dessutom gav ju bloggflytten (samt mitt nya efternamn jag förvärvade då jag gifte mig med världens bästa Mr Bokbabbel i september) mig en utmärkt orsak att beställa lite nya visitkort. Och klistermärken.

I oktober blev jag till min stora glädje och överraskning tillsammans med fyra andra bokbloggare tilldelad Av kärlek till boken-priset på Helsingfors bokmässa. En stor ära! I oktober hade jag även hunnit prata om tidigare Nobel-pristagare i direktsändning i radio, och i december var jag med i tv-programmet Boktid. Jag var även månadens blogg hos tidningen Nöjesmix. Väldigt roligt alltihop!

Förra året publicerade jag all världens listor om bokköp och annat, i år listade jag i stället Bokbloggarens ABC. Jag var också med i julkalendrar hos Enligt O, Daniel Åberg och Fiktiviter, tack för det! Själv skickade jag julkort till en drös bokbloggare.

Förutom priset på bokmässan var de två andra absoluta höjdpunkterna bloggmässigt att få se min andra blurb på Therese Bohmans fantastiska bok Den drunknade, samt att väljas till bloggambassadör för Bok & Biblioteksmässan 2012. Ser med andra ord framemot ett fint (blogg)år 2012!

12 tankar på “Bloggåret 2011

  1. Pingback: Best of ord och inga visor 2011 | ord och inga visor

  2. Pingback: Bloggåret 2012 | Bokbabbel

  3. Pingback: Bloggåret som gick | Bokbabbel

  4. Pingback: Bloggåret 2014 | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s