Doppar tån i icke-fiktionen

Bossypants av Tina Fey XXX+
Själv har jag inte sett Fey i Saturday Night Live, ej heller sett tv-serien 30 Rock som hon varit med och producerat. Min kunskap om henne, och i förlängningen även förväntningarna på henne/den här boken var alltså noll, vilket fungerade bra i början. Jag läste, fnissade kanske till ibland, trivdes bra med boken. Ibland kunde jag känna att Fey blev lite överdrivet putslustig, men det är svårt att vara ironisk i text.
Längre in i boken börjar texten handla allt mer om Feys karriär. Förståeligt i sig, men tråkigt att traggla sig igenom partierna där hon vill lyfta fram duktiga manusförfattare för 30 Rock-serien. Tråååkigt. Namedroppande av människor som i ett Oscars-tacktal, och sedan korta klipp ur manus också, som jag inte tycker tillför boken någonting.
Nej, helt lustig i början, och säkert underhållande för den som följt Tina Feys karriär. För mig var det ett kort tidsfördriv, och nu går jag raskt vidare. Mot fiktionen igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s