Yes please / no never

Ord och inga visor undrar vilka formuleringar vi fastnar på på bokomslag/i recensioner. Vad får oss att vilja läsa boken, eller snabbt lägga upp den på Undvik på alla sätt-listan?

Yes please
mörker
poetiskt språk
amerikanska östkusten
psykologisk thriller
internatskola/universitet
dystopi
melankolisk
tvillingar
uppväxtskildring
London
skogar
sjöar
americana
beach house

No never
baserad på en sann historia
chick litt
feel good
dråpligt
ger svar på livets stora gåtor
i sann Paulo Coelho-anda
mustig skröna

14 tankar på “Yes please / no never

 1. HAHAHHAHAHHA, skriver nästan under på samliga. Framför allt feel good och baserad på en san historia.;) Ändå läser jag ju en del chic litt och mysböcker.=) Men gärna mysiga mord då.;) Måste nog skriva ihop min egen lista även om den nästan skulle bli en kopia på din.=)

  • Ja, en hel del av kanske framför allt No never såg jag redan på andras bloggar 🙂 Och det är ju inte heeelt absolut det här, nu har jag ju någongång setts hålla i en chick litt-bok t.ex. 😛

   Helt okej om det blir en kopia hördu. Great minds du vet!

 2. Jag kan typ hålla med, trots att vi sällan läser samma böcker, men just här kan vi nog mötas.

  Kan iofs dra ifrån internat/universitet som jag är hjärtligt trött på i min vardag, tyvm.

  Kan också ta bort uppväxtskildringar. Och tvillingar.. och kanske amerikana också, även om det är roligt ibland.

  Kanske var mest nono som var likt 😉

  • Fast ibland möts vi ju, över Gillian Flynn, Mo Hayder och George R.R. Martin! Tvillingar och uppväxtskildringar kan vara mycket bra, men också skita på sig rejält såklart. Men med nono:na är jag ganska karaktärsfast 😉

  • Läser sällan om vampyrer själv, men har ändå läst Twilight-böckerna, så kan väl inte sätta dem på nono. Även om många säkert anser att de inte är ”riktiga” vampyrböcker 😛

 3. Jag håller med om allt på din no never-lista men är mer tveksam till flera av dina yes please. Jag menar, psykologisk thriller får mig att rysa på nästan samma sätt som mustig skröna, eftersom jag blir så stressad av spänning. Klarade inte av tv-serien 24 när den gick, som du kanske förstår, eftersom jag blev helt stressad och mådde dåligt. Haha.

  • Ja, jag vet att vi skiljer oss här 🙂 Själv undviker jag oftast skräck eftersom jag är feg, och kollar ibland på Criminal Minds etc. med dynan stadigt i famnen. Men i deckare och thrillers, gimme more spänning bara! Konstigt det där!

 4. Vad är egentligen americana för någon slags genre? Det låter lovande eftersom du har amerikanska östkusten och beach house på din lista.

 5. Pingback: Bokbabbel 2011-2014 | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s