Fullt ös med Nesbö

Gengångare av Jo Nesbö XXXX-
 Ny Nesbö! Lite av en högtid är det nog, när man får den nya tjockisen (denna gång 561 sidor) i handen och kan börja flänga omkring på Oslos gator i sällskap med Harry Hole. Han är nämligen tillbaka från Hongkong nu, efter tre år, eftersom Rakels son Oleg är anklagad för mord. Den lilla pojken som plötsligt har vuxit upp – och blivit drogberoende. Usch usch. Harry däremot, han är nykter nu, även om det här med att leka polis – utan polisbefogenheter – så gott som direkt börjar tära på honom. Det här med normalt tempo förresten, det fick jag nog glömma strax efter halvvägs. Sen var det fullt ös som vanligt, till absurdismens brant (ja whiskyflaskan, jag tittar på dig!). Jag gillade nästan det något mer lågmälda där i början bättre, även om Nesbö på någon jäkla vänster får läsaren att gå med på att det är klart att Harry klarar av att kuta omkring med gaffatejp runt sitt djupa, inflammerade skärsår…

Så ja, det är lite utflippat. Och kanske kanske skulle Hole-serien må bra av att inte fortsätta alltför länge till. Men så länge den gör det kommer jag att läsa och längta efter mina Nesbö-tegelstenar.
Rec.ex. från Piratförlaget.

Annonser

2 tankar om “Fullt ös med Nesbö

  1. Harry Hole är något av en övermänniska, det reagerade jag över redan i de två första böckerna 🙂 Halvt ihjälslagen, om inte varje dag så varje vecka, men utan en enda sjukdag. Det spelar ingen roll, Nesbø är grym på villospår och att få ihop lösa trådar. Ska sätta tänderna i Pansarhjärta lagom till det är dags att få Gengångare i födelsedagspresent av sambon 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s