Öppen fråga till allmänheten

Ni minns kanske monsterbeställningen jag gjorde häromdagen? (Tack för era peppande kommentarer förresten, de värmde mitt bokmalshjärta!) Nå, nu var det ju så att Ali Shaws The Man Who Rained släpps som Kindle-version imorgon, och att jag egentligen inte förhandsbeställde den, utan tänkte att jag surfar in på Amazon den tredje. I dag upptäckte jag dock att mitt kära bibliotek äntligen har köpt in nämnda bok (även om den i skrivande stund ännu inte går att reservera. Men den är min, MIN!), så jag kommer att uppmuntra biblioteket för dess goda gärning och låna boken därifrån i stället. Vilket för mig till frågan jag undrar över:

Får jag nu köpa en annan bok i stället?
a) Jamen det är väl klart som korvspad, varför frågar du ens? Du sparade ju in pengarna och bokpengar bör läggas på bok.
b) Herregud kvinna, har du inte böcker så det räcker?!
c) Ja, men inte riktigt ännu. Vänta några dagar/veckor
d) Ursäkta, jag hinner inte svara på din fråga eftersom jag är upptagen med bokshopping
e) Hej, jag är från Adlibris/Amazon och är så tacksam över all din bokshopping och bloggande om den att jag vill erbjuda dig gratis shopping i vår butik under hela 2012

19 tankar på “Öppen fråga till allmänheten

 1. Hahaha, du frågar ju HELT fel fokusgrupp. Vinklad statistik.;) Jag svarar D! Hinner inte svara då jag är upptagen med att favvomärkaböcker på Book Depository för ögonblicket..

 2. Bästa Bokbabbel, svaret på din fråga är att du behöver flera böcker. För det första en grundläggande bok om grammatik, eftersom du helt saknar koll på numerus i svenskan (och nej, här tror jag inte det finns några särskilda finlandssvenska konventioner att luta sig mot). Det heter inte ”får jag nu köpa EN ANNAN BOK”, utan ”får jag nu köpa FLERA ANDRA BÖCKER”. Vad gäller grundläggande böcker i grammatik finns det flera att välja på, och jag förslår att du köper åtminstone fyra.

  För det andra behöver du en hög med böcker om hur man ökar sitt självförtroende. Inte ska du väl behöva fråga en massa andra ängsliga och fattiga bokälskare i fall du behöver köpa fler böcker. Det där är något du behöver jobba med – våga ta bokköparbeslut utan att fråga andra först.

  För det tredje så undrar jag om du inte skulle behöva en ny bokhylla?

  • Vixx! Vad trevligt att träffa dig såhär i kommentarsfältet! Fint att se att du vågar dig hit även om du inte vågade hälsa på mig där i den där berömda rulltrappan. Tack också för dina kloka ord, även om jag nog inte kommer att köpa den där självförtroende-boken eftersom jag inte gillar den sortens böcker. Jag kan kanske ha dig som guru i stället?

   Bokhylla ja, det vore inte fy skam även om läget för tillfället inte är akut. Det var det här med e-böcker serru!

 3. A) är ju det självklara svaret, men det har visst smugit sig in ett tryckfel i just det svarsalternativet. Ska det inte vara ”bokpengar bör läggas på böcker” 🙂

 4. A såklart,du lånar ju från bibban = god gärning = du behöver en belöning. Tsss, om du någonsin tvekar över om du ska få shoppa någonting så kan du ju alltid fråga din nästan-släkting, dvs mig och jag kan alltid vända det till förmån för shopping. Disclaimer: jag ansvarar inte för vad det kommer att betyda för din ekonomi.

  • Ja, måste nog definitivt testa! Paddan är ju så mycket tyngre än Kindle, så tror inte jag t.ex. vill ligga i sängen och läsa. Dessutom tar ju Mr Bokbabbel med sig iPaden till jobbet varje dag, så jag får inte låna en alltför spännande bok 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s