Önskas: mer ruter i Ruth

A Room Full of Bones av Elly Griffiths XXXX-
Eftersom de flesta av er säkert har läst om den här boken till lust och leda på olika bloggar, tänkte jag köra en snabbversion. Ni vet handlingen: arkeolog-Ruth som återigen blandas in i ett mordfall då hon hittar museiintendenten död bredvid kistan med kvarlevorna av en gammal biskop. Polis-Nelson är med i utredningen såklart, men inte i Ruths eller Kates liv eftersom hans hustru Michelle förbjudit honom att träffa dem.

Jag säger som Boktok73, att vi fått nog av Ruths dåliga självförtroende gällande vikt, utseende och sin duglighet som mamma.
Jag säger som Inky Fingers, att den här boken deckarintrigsmässigt är lite vassare än de tidigare, och att det tidvis blir riktigt spännande.
Jag säger som Helena, att det trots allt är stämningen som är Griffiths triumfkort, och där är hon lika skicklig som vanligt. Jag kan dock hålla med Bokomaten i Helenas kommentarsfält, om att det kanske blev lite väl mycket andlighet i den här boken. Plus att jag blir irriterad på det osannolika att inte bara Ruth utan även druiden Cathbad måste vara inblandad i precis allting. Oh well. Kommer såklart att läsa även nästa del i serien i alla fall.

2 tankar på “Önskas: mer ruter i Ruth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s