Första intrycket av ”Available Dark”

Inte ens femtio sidor in i Available Dark än, men har hunnit irritera mig litegrann på att Elizabeth Hand inte kollat upp all fakta ordentligt. Man har inte euro som valuta i Oslo, och man heter inte Kaltunnen i Finland. Stora pluspoäng dock för att Cass Neary redan stött på en finlandssvensk!

Annonser

10 tankar om “Första intrycket av ”Available Dark”

  • Ja! Tycker det är väldigt spännande och kul att Hand valt att föra handlingen hitåt, men samtidigt finns ju risken för att jag retar mig på de här detaljerna för mycket. Får se hur det går, återkommer såklart med ytterligare rapport(er)!

 1. Fint med ett kritiskt Finlandsfokus på ”Available Dark”! Själv var jag så stjärnögd att jag inte ens tänkte på det där med Euro i Oslo… Dock kollade jag upp black metal-aspekterna med min black metal-frälste make och det visade sig stämma. Känns viktigare än pengar, hehe.

  Haha, tänkte på dig när hon träffade på finlandssvensken! Det var chauffören, eller hur? 🙂

  • Japp, chauffören, så förutom passkontrollanten den första hon pratade med i Finland, bra där! 🙂 Lite knepigt med Finlandsperspektivet faktiskt, för jag vill ju älska Hand men de där små detaljerna stör mig. Samtidigt som jag är glad över att hon förlagt åtminstone en del av historien hit. Hmm. Får läsa vidare och återkomma med längre fundering. När får jag läsa din recce? =)

  • Tryggare iaf att hålla sig på känd mark! Ja, någon koll på Finland och finska har de helt tydligt, men därför blir misstagen så mycket underligare – och tråkigare

 2. Ping: “Available Dark” och andra arktiska boktips på English Bookshop-bloggen « Dark Places

 3. Ping: Äntligen Available Dark! « Bokstävlarna – en bokblogg

 4. Ping: Att inte vara helt lyrisk | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s