Scary stuff!

Tistelblomman av Amanda Hellberg XXXX-
Jag var faktiskt inte överdrivet förtjust i den senaste boken om Maja Grå, Döden på en blek häst, men av någon anledning var jag ändå mycket sugen på att läsa den här boken. Och tur var väl det, för den här är mycket bättre! Inga inklämda engelska uttryck, och en mycket bättre balans på den krypande skräcken. Eller balans och balans, den var närvarande så gott som hela tiden. Allt från den obehagliga tapeten i början till slutscenerna – där jag höll på att få hjärtstilestånd då en kompis samtidigt skickade ett sms. Trots alla mer eller mindre blodiga thrillers jag läser, är jag otroligt harig när det kommer till mer renodlad skräck och därför mycket glad över att jag inte läste den här boken ensam på hotellrummet i Göteborg…!

Maja och hennes pojkvän Jack flyttar alltså in i ett stort hus, Tistelblomman, uppe i Skottland. De får göra nästan alla reparationer själv eftersom de lokala hantverkarna vägrar befatta sig med huset. Nere i byn är invånarna dels väldigt vill du ha en kopp té-mysiga, samtidigt som de blir mycket besvärade och rentav avståndstagande då de hör var Maja och Jack bor. Lilla Adrian, sonen till hyresvärden, är en liten charmknutte som verkar förstå den krypande känsla Maja drabbas av ibland. Förutom tapeten ryser jag extra åt teaterscenen. Och dockhuset!
Ja, jag gillar, samtidigt som jag känner att mitt hariga lilla hjärta inte skall utsättas för sådana här prövningar allt för ofta. Men kanske nästa år, då det gärna skulle få utkomma en ny Maja Grå-bok igen…

9 tankar på “Scary stuff!

  1. Jag tycker också att ”Tistelblomman” är bättre än ”Döden på en blek häst”, inte minst stilmässigt. Gillade iofs den också, men här levererar hon verkligen, hellbergskan! Jag är ju rätt tålig när det gäller skräck (*slår sig för bröstet*) men vissa scener här gav mig kalla kårar. Teaterscenen! My god! Samtidigt är det lite mysrysigt sådär.

    PS: Min syster, som bor med sin fästman i en stuga på engelska landsbygden, var förresten ensam hemma hela förra veckan. Var lite sugen på att ge henne ”Tistelblomman”, hehe. Lät dock bli pga 1) elakt och 2) det faktum att hon knappt läser böcker.

    • Ja, miljömässigt var ju Döden… rätt förtjusande, men den här är verkligen vassare på alla plan. Och öde hedar + slott är ju inte helt fel det heller! Och huu för teaterscenen, så stark!

      Heh, snällt av dig att låta bli tror jag, så att du inte skrämde henne ifrån böckernas värld helt och hållet ;). Lustigt det där, min bror läser heller nästan ingenting, jag antar att du och jag roffade alla läsargener våra föräldrars genpooler 😉

  2. Jag måste nog säga att jag tyckte bättre om ”Döden på en blek häst” än ”Styggelsen”, men då reflekterade jag aldrig över hur rädd jag blev. Gillar universitetsmiljöer, så det kanske är därför, men det är möjligt ”Styggelsen” var lite läskigare. Ser i vilket fall fram emot att läsa Tistelblomman, tack för tipset!

  3. Pingback: Två kusliga noveller | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s