Bokvåren på Bokbabbel

Nu är jag ju väldigt mycket för det här med lustläsning, men ironiskt nog älskar jag listor nästan lika mycket som jag älskar böcker. Tänkte därför presentera en liten lista på vad jag troligen kommer att läsa och i förlängningen blogga om under våren. Utan inbördes prioritets- eller tidsordning, och med rätt till förändringar, tillägg och avvikelser. Såklart.

Till offer åt Molok, Åsa Larsson. Länge har vi väntat medan utgivningen skjutits upp. Men nu är den på kommande, äntligen. Ge mig lite Kiruna-kyla i litterär form, även om jag själv gärna skulle snöra på mig Converse-skorna vid det här laget
Min kamp 4, Karl Ove Knausgård. Lämpligt gul till påsk kommer fyran som visst ska handla om Knausens studieår.
Oskuldens tid, Edith Wharton. Om inte alls så länge ska Mr Bokbabbel och jag åka till New York! Jag har redan läst Rona Jaffes Det bästa av allt, tänkte att det här blir en annan bra komma-i-New York-stämning-bok. Pluspoäng för att den är en klassiker
Svikaren, Katarina Wennstam. Wennstam räds inte svåra ämnen i thrilerformat, och jag är nyfiken på att läsa vad hon har hittat på den här gången
The Bellwether Revivals, Benjamin Wood. Har cyberpetat på den här boken en hel del sedan Bokomaten twittrade om den. Inte helt omöjligt att jag slinter med klickfingret nu när min födelsedag närmar sig
Jag skulle aldrig ljuga för dig, Moa Herngren. En annan som inte räds tunga ämnen är Herngren, och jag har verkligen gillat hennes två tidigare romaner
Eld, Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg. Behövs väl ingen motivering för den va? Peppen är enorm!
Stay Close, Harlan Coben. Farligt att släppdatumet till Kindle är en dag före min födelsedag.

23 tankar på “Bokvåren på Bokbabbel

  1. Roligt med läslista! Är yyyyl-avundsjuk på New York-resan men applåderar valet av Oskuldens tid. Kan skriva under på samtliga böcker på listan (otippat, va?). Är galet pepp på Coben!

    • Sannerligen ytterst otippat! 🙂 Knäppt nog håller jag nästan på att glömma bort New York ibland, sedan minns jag och iih:ar nästan lite för mig själv 🙂 Är inte galet pepp på Coben faktiskt, tror jag tippat över lite på Barclays sida, men vill definitivt läsa och tror att peppfaktorn kommer att höjas senast när du rapporterar om att du köpt/läser 😉

  2. Jag har också ”Eld” på min mentala lista, annars är det ”En dåres försvarstal” på listan, och så Vallgrens nya. Och så kommer Modernista med lite intressanta titlar. Det känns ju som en ytterst futtig lista.

    • Eld Eld Eld! Ser framemot Bauers nya på Modernista! Skumt att du inte kommer på fler titlar, det här var liksom ett urval där jag drog gränsen vid maj ungefär, sedan kommer ”The Age of Miracles” och ”Gone Girl” och sådant härligt!

  3. Många fina böcker! Jag är precis hemkommen från en vecka i New York men jag är också avundsjuk, jag vill ju åka tillbaka 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s