Haunted house i Kanada

The Guardians av Andrew Pyper XXX½
Trevor lyckades fly sin barndomssmåstad, kanadensiska Grimshaw. Vad han inte lyckades fly, trots att han utåt sett byggde upp ett rätt framgångsrikt liv åt sig, var minnena från skolåret då han var sexton år. När så en av hans gamla vänner dör och Trevor reser tillbaka till Grimshaw för begravningen, flyter alla minnen tillbaka upp till ytan.

I’m a boy again. A sixteen-year-old boy. Or even younger, for the whimper that escapes my lips is the sound of an abandoned toddler makes in the supermarket aisle, a child just beginning to realize the potential depths of aloneness.

Nu är jag själv ingen större skräckfantast, men orsaken till att jag läste den här boken var del att jag verkligen gillade The Killing Circle, och dels att Pyper inblandat i haunted house-temat också får med ett av mina favoritteman, nämligen coming-of-age. Obehaget för det fallfärdiga Thurnman’s House finns hos både Trevor och läsaren i såväl nutidstidsspåret som i den minnesdagbok han för i sin diktafon. Starkare för mig blir ändå förhållandet mellan vännerna, och hur rädslan de bär på gnaver på både dem och alla deras relationer.

7 tankar på “Haunted house i Kanada

    • Den är fin ja, just för att vänskapsrelationerna är där eftersom jag inte är ute efter att läsa renodlad skräck. Gillar också hur han, kanske framför allt i ”The Killing Circle” balanserar på gränsen, så att man inte riktigt vet om det faktiskt är något onaturligt på G. Lite som Jennifer McMahon i ”Don’t Breathe a Word” faktiskt!

      • Åh har ju inte läst ”The killing circle” än men har den här väntandes. “Don’t Breathe a Word” blev jag väldigt sugen på nu. Det är faktiskt också därför (på tal om att balansera på psykologiska gränser) som ”The little stranger” är en storfavorit hos mig. Man vet inte vart det spökar, i huvudet eller i huset 🙂

  1. Åh, Andrew Pyper, my love! Såg på Twitter att han håller på och redigerar sin nya roman. Längtar! Tycker han kombinerar skräck, spänning och mänskliga relationer på ett så fint sätt. Vill tipsa om debuten ”Lost Girls” som även den är mycket läsvärd. Otroligt fin och stämningsfull inledning på den. Är nästan lite sugen på att läsa om; det var åtminstone sex, sju år sedan jag läste den.

    • Pyper når kanske inte upp till hardback-worthy för mig, men kommer troligen att läsa allt han skrivit sådär småningom! ”Fin och stämningsfull” låter ju härligt!

  2. jag har klappat på den häår flera gånger också och varit på väg att klicka på ”betäll”. Älskar taglinen ”there’s no such thing as an empty house”. Och hela grejen med gamla övergivna hus. Älsk på det.:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s