Vi måste prata om att det kommer en ny bok av Lionel Shriver

På fredagen fick jag ett mail av Amazon. Jag får rätt många sådana, och oftast öppnar jag dem bara allra hastigast för att sedan radera. Jag har rätt bra koll på vad jag vill läsa, min önskelista är en tre-fyra sidor lång och om jag klickar på någon bok för att läsa närmare om den så upplyser Amazon mig tjänstvilligt om andra böcker i samma stil jag kanske skulle kunna vara intresserad av. Men på fredagen hajade jag till, för i mailet står att det kommer en ny bok av ingen mindre än Lionel Shriver! The New Republic heter den, släpps i USA och som Kindle-version nästa vecka, och det här är en nyhet som totalt gått mig förbi! Jag är kanske lite skeptisk till beskrivningen där det står att romanen är ”droll” och ”playful” samtidigt som den handlar om terrorism på en fiktiv halvö i Portugal, men å andra sidan talar vi Lionel Shriver som även fått mig att läsa om både tennis och biljard. Jag snokar runt litegrann på nätet och läser att ett utkast till den här romanen tydligen var färdigt redan 1998, men att Shriver nu dammat av det och väckt det till liv igen. Jag har faktiskt inte läst Shrivers tidigaste böcker, men de jag har läst (We Need to Talk About Kevin, Double Fault, So Much for That och den alldeles fantastiska The Post-Birthday World) har gjort enormt stort intryck på mig, så jag kommer naturligtvis att kasta mig över den här boken förr eller senare. Troligen förr.

6 tankar på “Vi måste prata om att det kommer en ny bok av Lionel Shriver

  1. Pingback: OMG, ny Lionel Shriver! « Dark Places

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s