Whisky i New York

Det bästa av allt av Rona Jaffe XXX½ 
Som de dricker! är nog det jag reagerar mest på i den här boken. Kanske ni som har sett Mad Men någongång har tänkt den destruktiva tanken att spela drinking game med den serien – att ta en klunk varje gång de röker och dricker i den serien. Men där är det ändå mest männen som gör det, här i boken är kvinnorna likadana, om inte värre. Smala femtiotalskvinnor som äter en liten smörgås till lunch, om ens det, men obehindrat sveper whiskyn och martinin, många efter varandra. Oj!

Det andra jag tar med mig är New York. Kvinnorna i sina småsmå lägenheter och stora drömmar. Brandtrapporna, taxiresorna, varuhusen, hettan. Trots att boken kretsar kring kvinnor som främst är ute efter att gifta sig så fort som möjligt, eller åtminstone hitta kärleken, känns boken ändå inte som chick lit som jag annars helst undviker. Den är nästan femhundra sidor lång, men man läser obehindrat, hejar på de ambitiösa, klappar dem på ryggen när hjärtan brister. Och tänker: New York, snart är jag hos dig.

2 tankar på “Whisky i New York

  1. Åh…! Du kommer få så roligt! Vår i NY.:) Och den här boken skrevs ju trots allt innan genren chic-lit hade kommit. Räknas ju som en av de första så kanske inte så konstigt att den känns annorlunda.:) Kul att du laddar upp med NY-laddar-litteratur! Är Oskuldens tid nästa?;)

    • Ser på bilder att körbärsträden blommar och hoppas på att blomningen håller i sig tills vi hinner dit! När vi var där några korta dagar januari 2008 var det SVINKALLT, nu hoppas jag på Converse och sommarfräknar 🙂 Hade tänkt ta tag i ”Oskuldens tid” anyday now, det är ju liksom inte länge kvar nu..!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s